Een nieuw themablog over Japan!

Geisha in KyotoDe afgelopen weken heb ik mij al bloggend warmgedraaid op het nieuwe themablog over Japan. Nu we sinds vandaag echt ‘live’ zijn, is het tijd voor een korte introductie: Wie ben ik, wat heb ik met Japan en wat kun je verwachten op japan.blog.nl? Een korte introductie.

Wie ben ik?

Mijn naam is Jos Bosma en ik vul mijn dagen hoofdzakelijk met schrijven. Ik heb ruim 10 jaar mijn brood verdiend als (web)redacteur, communicatieadviseur en tekstschrijver. Sinds augustus 2011 ben ik zelfstandig tekstschrijver en adviseur met als specialisatie online copywriting, content marketing en social media. Bloggen maakt daar een plezierig onderdeel van uit.

Daarnaast ben ik een (bij-mooi-weer-rondjes-in-het-park) hardloper, probéér ik minimaal twee keer in de week mijn abonnement in de sportschool eruit te halen en trakteer ik mijn smaakpapillen graag op lekker eten en drinken. Waarbij Japanse gerechten uiteraard vaak met luid gejuich worden ontvangen.

Traditionele lunch in Japan

Jos en Manabu, traditionele lunch in Japan

Wat heb ik met Japan?

Ik woon samen met een rasechte Japanner, Manabu, en heb de afgelopen vier jaren, toen Manabu nog in Tokio woonde, dit fascinerende land vijf keer mogen bezoeken. Daarbij had ik het voorrecht ‘tussen de Japanners’ in zijn appartement te wonen en niet in een hotel. Japanners laten niet snel andere mensen dan familie toe in hun huis, dus ik was blij Japan op deze manier te kunnen meemaken.

Wat kun je verwachten op japan.blog.nl?

Mijn ervaringen in Japan en nu hier in Amsterdam met Manabu zijn een rijke inspiratiebron voor japan.blog.nl. Naast persoonlijke ervaringen wil ik een gevarieerde inhoud brengen van nieuws, trends, reistips, recepten, evenementen (zowel in Nederland als in Japan) serieuze en grappige weetjes, discussies, cultuur en natuur, kortom: alles wat met Japan te maken heeft.

Lees, volg, deel en doe mee!

Een blog is voor mij niet alleen statisch berichtjes posten. Ik ontvang graag reacties, suggesties en tips! Doe mee met discussies, volg Japan Blog op twitter en word vrienden op facebook. Japan.blog.nl wordt wat mij betreft één groot interactief feest. Laat de sushi en saké maar komen!

volg Japan Blog op twitter Word vrienden met Japan Blog op Facebook

Lees ook:Het themablog over Japan is terug!
Lees ook:Justin Bieber houdt niet van sushi?
Lees ook:Kan AirBnB slagen in Japan?
Lees ook:Tokio duurste stad ter wereld?
Lees ook:Uitslag poll #1: Vakantie naar Japan

2 reacties op “Een nieuw themablog over Japan!

 1. Johanna Gercama

  Hoi Jos, welkom bij de bloggersclub van blog.nl! Heel veel plezier gewenst en ik zal je blog volgen.

  Groetjes,

  Johanna van Travel.blog.nl

    /  
 2. Jos Bosma

  Hoi Johanna,
  Ik zag net ook je berichtje over japan.blog op travel.blog. Nogmaals dank!
  groet,
  Jos

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.