Inwonersaantal Japan blijft dalen

Het aantal inwoners van Japan is voor het vierde jaar op rij gedaald. De vermindering was met 0,17%. Dat klinkt misschien niet veel, maar zijn wel in totaal 215.000 mensen. Er wonen nu nog  ‘maar’ iets meer dan 127 miljoen inwoners in Japan.

Een andere verschuiving is de groter wordende vergrijzing. 33 miljoen van de Japanners zijn boven de 65, dat betekent dat één op de vier van de inwoners de pensioengerechtigde leeftijd heeft. De voorspellingen voor de toekomst zijn hierin ook niet rooskleurig, waarschuuwt de overheid.

Deze trends worden veroorzaakt doordat Japanners niet veel kinderen krijgen, maar wel gemiddeld zeer oud worden. In Japan ligt de levensverwachting namelijk hoger dan in welk ander land. Ook heeft Japan weinig immigranten, die vaak jonger zouden zijn. Het is echter nog maar de vraag of het homogene land daar verandering in wil brengen.

Lees ook:Oudste vrouw ter wereld overleden in Japan
Lees ook:Japanners eten helemaal niet zo veel rijst
Lees ook:Recordaantal huishoudens met bijstand in Japan
Lees ook:Japanners niet tevreden met uiterlijk
Lees ook:Statistieken en feiten Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.