Populaire trekpleister bij Hakone gesloten

De Japanse overheid heeft meerdere wandelroutes op de berg Hakoneyama bij Hikone gesloten. Er werden meerdere aardbevingen gemeten en de angst is dat er kokend water uit de toeristische heetwaterbronnen zal komen.

De aardbevingen waren in het begin van april niet heel sterk, maar onlangs waren er twee bevingen van 2.0 en 2.4 op de schaal van Richter gemeten. Een vulkaan begon wat gas uit te stoten en dus werden veiligheidsmaatregelen genomen.

Het gebied is zeer populair onder toeristen uit het buitenland en Japan door de heetwaterbronnen bij Hakone. Inwoners uit Tokio gaan er maar al te graag heen, ook omdat het een mooi natuurgebied is en je een prachtig uitzicht hebt op de wereldberoemde Mount Fuji.

Mount Fuji

Foto: Travelbusy

Lees ook:Klimmers Mount Fuji betalen vrijwillige bijdrage vaak niet
Lees ook:Staat Japanse vulkaan Fuji op uitbarsten?
Lees ook:Wat boeken toeristen in Japan
Lees ook:Japan, oorsprong van de zon
Lees ook:Beroemde Japanse regisseur dood door ongeluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.