Oudste man ter wereld overleden in Japan

Vorig jaar werd Sakari Momoi nog officieel herkend als de oudste man ter wereld met zijn 111 jaar. Een jaar later heeft de tand des tijds hem echter ook ingehaald en stierf hij met 112 jaar in een huis voor ouderen in Tokio.

Zijn conditie was pas de afgelopen weken sterk achteruit gegaan en het falen van zijn nieren werd hem uiteindelijk teveel. Het jaar ervoor was hij nog fit genoeg om van het Guinness World Records het certificaat van oudste man te krijgen en zijn wens uit te spreken nog jaren door te willen gaan.

Met de hoogste gemiddelde leeftijd van een land ter wereld is het niet zo gek dat de oudste mensen ook in Japan leven. In april overleed onlangs nog de oudste vrouw ter wereld en de oudste man ter wereld is opnieuw een Japanner die ook 112 jaar oud is. Alleen de oudste vrouw ter wereld leeft op dit moment niet in Japan, die eer gaat naar een Amerikaanse.

Lees ook:Oudste vrouw ter wereld overleden in Japan
Lees ook:Japan verlaagt mogelijk stemleeftijd
Lees ook:Cadeau voor 100-jarigen wordt wegbezuinigd in Japan
Lees ook:Aantal kinderen in Japan lager dan ooit
Lees ook:Aantal ongelukken in Japanse bergen hoger dan ooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.