Animecon 2015 van 12 tot en met 14 juni in Den Haag

Voor fans van anime, manga, cosplay en Japan in het algemeen breekt een prachtig weekend aan, want het is bijna weer tijd voor Animecon! Deze grootste animebeurs van Nederland vindt plaats van 12 tot en met 14 juni in Den Haag en kaartjes zijn nog gewoon te koop.

Animecon vindt al vanaf 1999 plaats en is daarmee de langstlopende beurs in dit genre. Sinds een paar jaar vindt het plaats in het Wereld Forum in Den Haag net als deze keer. Ook wordt er steeds een thema gekozen en in 2015 is dit Do not try this at home geworden.

Cosplay staat centraal tijdens de Animecon en je kunt al een hele dag genieten van de creatieve kleding die de vele bezoekers aanhebben. Natuurlijk kun je zelf ook wat leuks aantrekken en meedoen aan de gekte. Als je het dan een beetje gehad hebt met de vele naruto’s en hatsunu miku’s moet je zeker naar één van de cosplay wedstrijden gaan kijken waar zelfs internationale winnaars aan meedoen.

Dit is echter lang niet alles wat je kunt zien tijdens de driedaagse beurs. Er komen bekende tekenaars en artiesten, je kunt gaan gamen, een scala aan workshops bijwonen en heerlijk Japans eten.

Op de beurs zul je natuurlijk ook heel veel kunnen winkelen. Het is dé plek om manga te kopen, of een beeldje van je favoriete videogame of anime personage. Maar dat is nog lang niet alles, dus hopelijk heb je namelijk wat gespaard als je je collectie van Japanse spullen wil aanvullen.

Het wordt daarnaast ook niet goedkoop om Animecon te bezoeken, want de kaartjes zijn aan de prijzige kant. Voor de gehele drie dagen ben je 62 euro kwijt, voor enkel de vrijdag of zondag 27 euro en voor alleen de zaterdag 40 euro. Een flinke duit dus, maar voor de bezoekers het meer dan waard.

Wil je nog meer weten voordat je gaat? Bekijk dan de website van Animecon waar het gehele programma op staat, net als de regels en je kunt hier de kaarten kopen. Voor de mensen die gaan: veel plezier!

Lees ook:Japanse beurs Tomocon te bezoeken op 11 april
Lees ook:Zaterdag 3 oktober Japanse markt TomoFair
Lees ook:Abunaicon 28 t/m 30 augustus; kaartjes bijna uitverkocht
Lees ook:Impressie Japanse markt in Leiden
Lees ook:Feest in Tokio met Kanda festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.