Tokyo Tower

Tokyo Tower JapanNa ‘Tokyo Sky Tree‘ neem ik nu als bijzonder bouwwerk ‘Tokyo Tower’ onder de loep. Deze op de Eiffeltoren geïnspireerde toren was 52 jaar lang met 333 meter het hoogste gebouw van Japan. Sinds enkele maanden is dat het nieuwe Tokyo Sky Tree met maar liefst 634 meter hoog. Beide torens zijn radio- en televisiemasten maar zijn bekender als toeristische trekpleisters vanwege de prachtige uitzichten over Tokio.

 

 

 

Tokyo Tower onderaanzichtEiffeltoren versus Tokiotoren

Hoewel Tokyo Tower is gebaseerd op het ontwerp van de Eiffeltoren in Parijs, is de stalen toren in Tokio 9 meter hoger (of 16 meter als je de antenne van de Eiffeltoren niet meerekent). De Japanse toren is echter veel lichter (4.000 ton) dan die in Parijs (7.000 ton) vanwege nieuw gebruikte technieken bij de bouw in 1958.

Net als de Eiffeltoren wordt Tokyo Tower ‘s avonds prachtig verlicht: oranje in de zomer en wit in de winter. Bij speciale gelegenheden worden soms andere kleuren gebruikt. De toren is oranje en wit geschilderd om te voldoen aan de veiligheidseisen voor het vliegverkeer.

Enkele beelden van(af) Tokyo Tower
Klik om te vergroten

Tokio Baai vanuit Tokyo Tower

Baai Tokio vanuit Tokyo Tower

Uitzicht vanuit Tokyo Tower

Uitzicht vanuit 2e observatiedek

Glazen vloer in Tokyo Tower

Glazen vloer in 1e observatiedek

Tokyo Tower verlicht bij nacht

Tokyo Tower verlicht bij nacht

Toeristische trekpleister

Tokyo Tower Noppon broersEr zijn 2 observatiedekken (op 150 en 250 meter hoogte) met een prachtig 360˚ uitzicht over Tokio. Ik heb zelf enkele keren van het uitzicht mogen genieten, zowel overdag als ‘s avonds. Het uitzicht over de stad en de baai van Tokio is echt adembenemend en bij helder weer kun je zelfs de vulkaan Fuji zien. Verder is er op de begane grond een aquarium met 50.000 vissen en op de tweede verdieping een wassenbeeldenmuseum.

Mascottes Tokiotoren: de Noppon broers

En zoals zo vaak in Japan, wordt ook Tokyo Tower vertegenwoordigd door een mascotte in animestijl. In dit geval zelfs een tweeling-mascotte: de Noppon broers. Zij zijn op de 40e verjaardag van de toren, op 23 december 1998, in het leven geroepen en zijn soms ‘in levenden lijve’ te zien in Tokyo Tower.

Feiten en cijfers Tokyo Tower

Feiten en cijfers Tokyo Tower

Bron: officiële website Tokyo Tower - Klik om naar website te gaan

 

Bekijk hier het typisch Japanse promotiefilmpje van Tokyo Tower (Bron: YouTube)

Bronnen: Officiële website Tokyo Tower, Wikipedia

Lees ook:Tokyo Sky Tree
Lees ook:Bal gevonden op 306 meter hoogte in antenne Tokyo Tower
Lees ook:Tokio in lego
Lees ook:De gouden tempel in Kioto
Lees ook:Explosie van creativiteit in Tokio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.