Opvallend groen winkelcentrum in Osaka

Winkelcentrum Namba Parks in OsakaDit opvallende bouwwerk in het centrum van Osaka lijkt een bebouwde berghelling, maar het is overdekt winkelcentrum Namba Parks. Door de ingewikkelde structuur is het van binnen niet echt overzichtelijk, dus je kunt niet even snel een boodschapje doen. Maar wie een dagje lekker wil shoppen in een doolhof en tegen sluitingstijd wil uitpuffen tussen het groen op het dak, is hier op het juiste adres.

Groene oase in hete stad

Als je Osaka van bovenaf bekijkt, zie je steeds meer groene daken verrijzen. Dit is niet alleen om meer groen voor de inwoners te creëren, maar vooral om de stad in de zomer koeler te maken. Een stad die helemaal is gebouwd van beton en vol ligt met asfalt, wordt in de zomer verstikkend heet. Parken helpen deze hitte kwijt te raken. Maar in plaats van parken komen er juist steeds meer gebouwen bij. De oplossing is even briljant als logisch: bouw parken op de daken!

Bovenaanzicht Namba Parks

Winkelcentrum Namba Parks groene oase in Osaka

Winkelcentrum Namba Parks in Osaka | Foto: Reddit

Architect Jon Jerde

Namba Parks is ontworpen door de Amerikaanse architect Jon Jerde. Hij is oprichter van The Jerde Partnership en staat bekend om zijn ‘design en stadsarchitectuur’. Zijn bouwwerken hebben over de hele wereld prijzen gewonnen en trekken jaarlijks miljoenen bezoekers. Hij heeft kantoren in o.a. Los Angeles, Hong Kong, Shanghai en Amsterdam.

In Nederland heeft The Jerde Partnership het Beursplein in Rotterdam ontworpen. Hiervoor ontving het in 2006 nog de Decade Award van het American Institute of Architects.

Bronnen: RocketNews24, Reddit

Lees ook:Herfst! Mooie tijd om Japan te bezoeken
Lees ook:Tokio gekozen tot beste stad om in te wonen
Lees ook:Zomerfestival Tenjin Matsuri barst los in Osaka
Lees ook:Filmpje: waterkunst op station Osaka
Lees ook:UFO zet Osaka op stelten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.