Gedoe om budget Olympisch Stadion in Tokio

De gouverneur van Tokio, Yoichi Masuzoe, is woedend dat de overheid wil dat Tokio een derde van de kosten gaat betalen voor het Olympische Stadion. Hij vergeleek de overheid zelfs met het leger van de Tweede Wererldoorlog, omdat die net zo naïef en leugenachtig waren dat het allemaal goed zou komen.

Het is dan ook wel een flink bedrag die het stadion gaat kosten. Het budget staat op dit moment op 150 miljard yen, wat ongeveer 1,1 miljard euro is. De gouverneur heeft niet zo’n zin om 370 miljoen euro daarvoor te betalen. De man is namelijk bang dat de belastingen daar sterk voor omhoog zouden moeten gaan.

Tot nu toe gaat het niet zo goed met het nieuwe Olympische Stadion. Het heeft een hoop kritiek gekregen voor het futuristische uiterlijk wat het gaat krijgen. Er kunnen straks wel veel mensen in; de bedoeling is dat er 80.000 stoeltjes komen.

Toch zal er een oplossing moeten komen, want de Olympische Spelen nadert snel. Al in 2020 moet dit evenement zich in Tokio gaan afspelen. Je zou denken waarom gebruiken ze niet het oude stadion toen de Olympische Spelen er in 1964 ook waren? Helaas hebben ze die laatst afgebroken en dus zullen ze toch echt een nieuw stadion moeten bouwen.

Voorstel voor binnenkant stadion van architect Zaha hadid

Voorstel voor binnenkant stadion van architect Zaha Hadid

Foto: Zaha Hadid – New National Stadium Japan Competition Proposal 04 via flickr

Bron: AFP

Lees ook:Bouw Olympisch Stadium helemaal opnieuw in Japan
Lees ook:Cadeau voor 100-jarigen wordt wegbezuinigd in Japan
Lees ook:Japan geeft weer meer uit aan zorgkosten
Lees ook:Japan geeft meer aandacht voor zeven toeristische routes
Lees ook:Acht sporten op shortlist voor Olympische Spelen 2020 in Tokio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.