Japan geeft weer meer uit aan zorgkosten

In Japan zijn voor het twaalfde financiële jaar op rij de zorgkosten weer gestegen. In april 2014 t/m maart 2015 werd er meer 40 biljoen yen, wat meer dan 300 miljard euro is, uitgegeven aan medische hulp.

Om dat in perspectief te plaatsen moeten we natuurlijk wel weten hoeveel dat per Japanner is. Als je dit torenhoge bedrag deelt door het aantal inwoners dan kom je op zo’n 2.362 euro uit per persoon. In Nederland ligt dat op moment zo’n tweehonderd euro lager en dus wordt er in Japan meer uitgegeven aan zorgkosten.

Dit verschil blijft te verklaren door de vergrijzende bevolking in Japan. Het bevolkingsaantal stijgt daar namelijk niet, maar de zorgkosten wel. Er zijn nu eenmaal meer ouderen en die hebben wat meer zorg nodig dan bijvoorbeeld jongeren. Aangezien de trend van vergrijzing in Japan al jaren bezig is, lijkt het niet alsof de kosten voor de zorg de komende tijd minder gaan worden.

Lees ook:Ouderen in Japan worden steeds fitter
Lees ook:Cadeau voor 100-jarigen wordt wegbezuinigd in Japan
Lees ook:Entreeprijs Vredesmuseum in Hiroshima verviervoudigd; blijft goedkoop
Lees ook:Meerderheid bevolking Japan steunt nog steeds doodstraf
Lees ook:Zeventig jaar na atoombom nog steeds medische zorg nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.