Entreeprijs Vredesmuseum in Hiroshima verviervoudigd; blijft goedkoop

Toen ik het Vredesmuseum in Hiroshima bezocht, was één van de verbazingwekkende dingen de prijs om naar binnen te gaan. voor volwassenen was het maar 50 yen, zo’n 37 eurocent. Nu willen ze de prijs echter verviervoudigen, maar gelukkig is een ticket dan alsnog het geld meer dan waard!

Vanaf komende april wil de directie van het museum de prijs verhogen naar 200 yen voor volwassenen. Dit betekent dat je voor 1,5 euro het museum kan bezoeken. Voor studenten en voor ouderen boven de 65 kost het maar de helft.

Natuurlijk is de het verviervoudigen van een entreeprijs in zijn principe teveel. Stel je voor dat het Rijksmuseum dat zou doen, dan zou de prijs van 17,50 naar 70 euro gaan! Het is dat de entreeprijs van het Vredesmuseum eigenlijk veel te laag was en zelfs nu nog zeer goedkoop blijft.

De prijs was zo laag zodat iedereen het museum kon bezoeken en kon leren over de atoombom op Hiroshima en de gevolgen van deze nucleaire ontploffing. Het museum wordt nu echter verbouwd en daardoor wordt er veel verlies gedraaid. De verhoging moet helpen om dit gedeeltelijk te betalen.

Ben je benieuwd wat je in het Vredesmuseum kunt zien en of het een bezoek waard is? Dan kun je mijn impressie daarvan lezen!

Lees ook:Bezocht: Vredesmuseum in Hiroshima
Lees ook:Oosterse dagen in Museum Klok & Peel 22 en 23 augustus
Lees ook:PlayStation 4 in Japan nog maar 269 euro
Lees ook:Museum over Snoopy in Tokio vanaf maart 2016
Lees ook:Zeventig jaar na atoombom nog steeds medische zorg nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.