Geisha Ladies Night

Heb je altijd al met je vriendinnen, moeder of zus  een avond lang willen genieten van de Japanse cultuur met onder andere workshops, muziek en dans? Dan kun je aankomende zaterdagavond 28 maart naar het Museum Volkenkunde in Leiden gaan en je laten onderdompelen in alles wat Japans is. Let op: alleen voor vrouwen!

Ladies Night in het Museum Volkenkunde is een jaarlijks terugkerend fenomeen, maar door de populariteit van de vorige editie in november is er een tweede avond voor de dames over Japan gepland. Tijdengeisha_rood2_234x200s de avond zijn er vier verschillende demonstraties om naar te kijken. Je kunt luisteren naar Taiko, de Japanse manier van muziek maken met drums of een traditionele theeceremonie meemaken. Ook is er ook nog een modeshow te zien en wordt er uitgelegd hoe je sushi moet maken.

Gelukkig krijg je ook de kans om zelf wat te doen. Er zijn een tiental workshops om er twee uit te kiezen, waaronder origami vouwen en manga tekenen. Ook kun je de hele avond shoppen op de Japanse markt en van alles eten en drinken.

Vanaf 18:00 uur kun je terecht in  het Museum Volkenkunde, een half uur later begint het programma. Natuurlijk kost alles geld en daar is deze avond ook geen uitzondering op; kaartjes zijn 16,50 per stuk.

Voor het volledige programma kun je terecht op de website van Museum Volkenkunde waar je ook de tickets kan bestellen. Als je trouwens geen tijd hebt dit weekend, of net als ik een man bent, kun je nog wel tot eind mei de tentoonstelling over Geisha’s bezoeken.

Laten jullie wel weten of het een geslaagde avond was, ladies?

Lees ook:Japanse beurs Tomocon te bezoeken op 11 april
Lees ook:Japanse markt op 24 mei in Leiden
Lees ook:Museum over Snoopy in Tokio vanaf maart 2016
Lees ook:Japanse band Dir En Grey te horen in Eindhoven
Lees ook:Oosterse dagen in Museum Klok & Peel 22 en 23 augustus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.