Japanners eten helemaal niet zo veel rijst

Als je op vakantie gaat naar Japan wordt je door reisgidsen, het internet en vrienden gewaarschuwd dat je maar beter van rijst moet houden. De Japanners eten het in ieder geval bij hun avondeten, maar ook bij hun lunch en zelf bij het ontbijt kan er rijst voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat er echter helemaal niet zo veel rijst wordt gegeten in Japan.

Uit onderstaande tabel blijkt dat Japan niet eens in de top 10 van landen staat met inwoners die het meeste rijst eten. Het land staat pas op de vijftigste plek met gemiddeld 119 gram per dag per persoon. Dat is natuurlijk nog wel meer dan een Nederlander elke dag zou eten, maar het is niet meer dan één maaltijd.

Als je kijkt naar naar het bovenste land dan zie je dat de inwoners van Bangladesh gemiddeld 473 gram per dag eten. Dat is vier keer zoveel als Japanners en waarschijnlijk zo’n beetje het enige wat ze in Bangladesh eten. Rijst is natuurlijk zeer goedkoop en veel van de landen zijn een stuk armer dan Japan dus dan is rijst een logische keuze.

Toch is het beeld van de Japanner die een paar kommen rijst in de ochtend eet dus al lang niet meer waar. Nu het land zo rijk is kunnen de inwoners zich blijkbaar een meer diverse maaltijd veroorloven. En als je in Japan bent kun je echt zien dat het vooroordeel niet meer waar is. Vaak krijg je bij je ontbijt en lunch nog wel de keuze voor rijst, maar er zijn ook gewoon broodjes en andere lekkernijen te vinden.

Bron: ITMedia

Tabel: Tripadvisor JP

Lees ook:Recept: Omurice
Lees ook:Wereldrecord voor zwaarste aardbei in Japan
Lees ook:Japan 2e op lijst aantal miljonairs ($)
Lees ook:Wantrouwen tussen buurlanden Zuid-Korea en Japan groot
Lees ook:Japanners niet tevreden met uiterlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.