Wat boeken toeristen in Japan

Er zijn zoveel verschillende dingen om te doen in Japan, van lekker gaan eten, tempels bezoeken tot karaoke gaan zingen. Maar wat doen de toeristen nu precies als ze in Japan zijn? Deze vraagt beantwoordt Veltra, een bedrijf waar je online 1700 verschillende activiteiten en tours in Japan kan boeken.

Het zal je niet verbazen dat de meeste activiteiten in Tokio geboekt worden. De meeste toeristen gaan nog steeds naar de hoofdstad van Japan en daar doen ze van alles. Zeer populair is om een tour naar Mount Fuji te boeken, waar je in de zomer op kan klimmen en de rest van het jaar op een afstand naar kan kijken. Ook populair zijn meer moderne dingen zoals een restaurant waarbij je bediend wordt door robots, het huren van een Wifi-router en een cursus waarin je leert hoe je die plastic voorbeeldmaaltijden die in etalages van restaurant liggen kan maken.

Toch zijn meer traditionele activiteiten ook nog steeds in trek bij toeristen, vooral voor mensen die uit Europa komen. In Kyoto wordt er vaak een activiteit geboekt waarin je een geisha kan ontmoeten of je juist kan verkleden als deze Japanse vrouwen. Ook gaan mensen graag slapen bij de monniken, waar je met hun tradities meedoet zoals vroeg opstaan, bidden en vegetarisch eten.

De verwachting van Veltra is dat mount Fuji de komende maanden, als de berg nog te beklimmen is, zeer populair zal blijven. Ook tours naar Hiroshima vanuit Kyoto zullen toenemen. Het eiland Miyajima die net buiten de kust van Hiroshima ligt is namelijk met mooi weer heerlijk om te bezoeken. Daarbij is het bijna 70 jaar geleden dat de atoombom afging in Hiroshima, een goede reden om deze stad en de musea daar te bezoeken.

Zelf heb ik die laatste twee ook gedaan toen ik op vakantie in Japan, maar alle andere activiteiten zijn er niet van gekomen. Hebben jullie wel de meest populaire tours en activiteiten die online geboekt kunnen worden gedaan?

Lees ook:Populaire trekpleister bij Hakone gesloten
Lees ook:Entreeprijs Vredesmuseum in Hiroshima verviervoudigd; blijft goedkoop
Lees ook:Bekijk Hiroshima door de ogen van een kat
Lees ook:Japan geeft meer aandacht voor zeven toeristische routes
Lees ook:Aantal toeristen in Japan hoger dan ooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.