Cadeau voor 100-jarigen wordt wegbezuinigd in Japan

De Japanse overheid is van plan om te stoppen met het geven van een mooi cadeau aan Japanners die honderd jaar worden. De bevolking in Japan blijft maar ouder worden en dus wordt het simpelweg te duur. Toch is het hard voor de Japanners die nu 99 zijn.

Het cadeau is een zilveren sake beker die elke Japanner krijgt als die de honderd jaar bereikt. Het is een bedankje voor de lange toevoeging die de mensen hebben gehad aan de samenleving, maar ook een felicitatie voor het bereiken van deze unieke leeftijd. De bekers zijn niet niets, want ze kosten per stuk 8.000 yen, zo’n  58 euro. En dat betekent dat de overheid in 2014 al zo’n 1,4 miljoen euro moest uitgeven aan de jarige Japanners.

Het probleem is dat de Japanners steeds ouder worden. De bevolking heeft de hoogste gemiddelde leeftijd van alle landen in de wereld en er komen elk jaar tienduizenden honderdjarigen bij. Toen het cadeau werd ingesteld in 1963 waren er maar honderden die deze leeftijd bereikten, een heel verschil met de huidige situatie. Toch is het jammer dat deze traditie verloren moet gaan.

Lees ook:Meerderheid bevolking Japan steunt nog steeds doodstraf
Lees ook:Aantal kinderen in Japan lager dan ooit
Lees ook:Recordaantal huishoudens met bijstand in Japan
Lees ook:Aantal ongelukken in Japanse bergen hoger dan ooit
Lees ook:Oudste man ter wereld overleden in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.