Meerderheid bevolking Japan steunt nog steeds doodstraf

Japan is maar één van de weinige moderne landen waar de doodstraf nog steeds uitgevoerd wordt. Je zou misschien verwachten dat er daar veel protesten tegen zijn in Japan, maar de meerderheid van de bevolking is juist nog steeds voor deze ultieme straf.

In peilingen die door de overheid en andere bureaus worden uitgevoerd blijkt dat zo’n 80% van de bevolking voor de doodstraf is. Het is echter niet zo dat al deze mensen het heel graag willen behouden. De meeste Japanners zijn een klein beetje voor deze type veroordeling en het is een minderheid die echt extreem voor of tegen is. Aangezien het er al is, zorgt deze mening van de bevolking dat het er nog wel een tijdje zal blijven.

De doodstraf wordt niet vaak gegeven in Japan. In de laatste drie jaar zijn er maar een tiental executies echt uitgevoerd. Er zijn echter al wel meer dan honderd man hiervoor veroordeeld, maar de zaken lopen nog in bijvoorbeeld hoger beroep. Toch blijft het opvallend dat van de rijke landen enkel de Verenigde Staten, Singapore en Japan dit nog uitvoeren.

Ook opvallend is dat de Japanners maar weinig afweten van de doodstraf. Maar de helft van de bevolking weet dat de wijze van executie in Japan ophangen is. Als je je niet eens bewust van bent hoe de doodstraf wordt uitgevoerd in je land, dan kan het je dus blijkbaar niet zo veel schelen. En wordt het ook niet afgeschaft…

Lees ook:Japanners drinken minder dan vroeger
Lees ook:Japanners niet tevreden met uiterlijk
Lees ook:Japanse bevolking daalt in aantal
Lees ook:Japanners houden niet van Chinezen
Lees ook:Recordaantal huishoudens met bijstand in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.