Win een fles Yuzu-sake van Sakelicious!

Like Japan Blog en maak kans op fles sake

Op 20 juli heeft de eerste Japanse slijterij van Europa haar deuren geopend in Amsterdam. Met de toepasselijke naam ‘Sakelicious‘ willen de eigenaren Tim Vloeimans en Ilias Bel Hach een gevarieerder aanbod van o.a. sake op de Nederlandse markt brengen. Om dit te vieren mag Japan Blog een fles Tsuru ume Yuzu-sake weggeven: ‘Like’ Japan Blog op Facebook en maak kans op deze frisse kwaliteitssake!

 

 

 

 

Opening Sakelicious

De eerste Japanse slijterij van Europa werd natuurlijk op traditioneel Japanse wijze (Kagami Biraki) geopend. Kagami Biraki betekent letterlijk ‘de spiegel openen’. Hierbij wordt op feestelijke wijze een vat sake aangebroken. Na de openingshandeling door Ilias en Tim konden de aanwezigen meteen proeven dat sake wel degelijk heel smaakvol kan zijn.

Sake kent veel variaties

Volgens Tim en Ilias is het aanbod van sake in Nederland klein. En dat is jammer want sake is veel meer dan dat bittere of zoete, warme drankje dat je vaak voorgeschoteld krijgt bij de Japanner. De smaak van sake kent veel variaties: van fruitig en aromatisch, tot licht en droog of rijk en complex. En tijdens de opening van Sakelicious heb ik dat zelf kunnen ervaren want er was veel te proeven.

Sakelicious wil een antwoord geven op de stijgende vraag naar sake in Nederland. Maar naast de rijstwijn verkoopt de nieuwe winkel aan de Nieuwe Amstelstraat ook Japanse whisky, bier, pruimenwijn en shochu. Kortom, zeker een bezoekje waard! Je kunt ook meteen een virtueel bezoekje brengen op de website van Sakelicious.

Namens Japan Blog wens ik Ilias en Tim in ieder geval veel succes. Kanpai!

 

Tsuru ume Yuzu sake

ACTIE: WIN EEN FRISSE YUZU-SAKE!*

Vind Japan Blog leuk op Facebook en maak kans op een Tsuru ume Yuzu-sake!

De Tsuru ume Yuzu sake is een verfrissende, lichte sake die ijskoud op z’n best is. De Yuzu-sake bestaat voor 50% uit puur sap van yuzu vruchten, een Japanse citrusvrucht. Dit geeft een heerlijk, frisse smaak. De yuzu vrucht is een stuk minder hard en scherp dan de Europese citroen. Drink hem ijskoud, met ijs of als verrassend en verfrissend ingrediënt voor een cocktail!

*Actie loopt tot en met dinsdag 7 augustus 24.00 uur.
Uit alle Facebookvrienden van Japan Blog wordt willekeurig 1 persoon geloot. Prijswinnaar wordt 8 augustus via Facebook bekend gemaakt. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Met dank aan Sakelicious.

 

Volg Japan Blog ook op twitter en word vrienden op facebook!

Lees ook:Japan wil naam sake vastleggen
Lees ook:Sake moet economische groei Japan stimuleren
Lees ook:Recept: Yakitori
Lees ook:Een nieuw themablog over Japan!
Lees ook:Tokyo Sky Tree

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.