Robotrestaurants nieuwe trend in Japan

Japan staat bekend om zijn innovatieve ontwikkelingen op het gebied van high-tech, maar ook om zijn verscheidenheid aan bizarre thema-restaurants. De nieuwste trend brengt nu deze beide verschijnselen samen in het robotrestaurant. En denk daarbij niet aan blikkerige robots die je bestelling opnemen, maar aan levensechte, vechtlustige vrouwenrobots van zo’n 3,5 meter hoog. Eten is bijzaak.

Vergeet het theater!

De nieuwe trend doet denken aan de cabaretrestaurants en ‘dinnershows’ waarbij je van het slechte eten wordt afgeleid door entertainment. Alleen nu wordt je diner opgeleukt door een dans- en vechtshow met metershoge vrouwenrobots in -uiteraard- sexy outfits. De onderste helft van de robot ziet eruit als het Japanse karakter Gundam op wielen, terwijl de bovenkant eruitziet als een uit de kluiten gewassen vrouw in ‘gladiator outfit’. De robots worden bestuurd door -hoe kan het ook anders- schaarsgeklede Japanse showgirls. Dubbel pret dus.

De show raast in 1 uur aan je voorbij met rock-achtige muziek, licht- en lasershows en rondscheurende vrouwen op motorfietsen. Wat je er ook van vindt, het is ongetwijfeld iets wat je nog nooit eerder hebt gezien. En als je mazzel hebt, mag je ook nog even meerijden op de schoot van zo’n reuzenvrouw. De robots zijn speciaal gemaakt voor het restaurant en hebben rood, bruin of blond haar met blauwe en groene ogen. Daar is dus weinig Japans aan.

Een kaartje voor de show inclusief eten kost zo’n €40.
> Website van het robotrestaurant

Zie hier een kort filmpje van zo’n reuzen robotvrouw op straat (Bron: YouTube)

Bron: Stuff

Lees ook:Japan begint binnenkort met testen zelfrijdende taxi’s
Lees ook:Hotel in Japan heeft bijna alleen maar robots in dienst
Lees ook:Te zien op tv: De robot als mens
Lees ook:Zaterdag 15 augustus Japanse vuurwerkshow in Scheveningen
Lees ook:Japan wil robots voor Olympische Spelen 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.