Japanse whisky gaat de ruimte in

Volgende maand worden er door het Japanse Suntory bedrijf flessen whisky naar het internationale ruimtestation gebracht en daar voor één of zelfs meerdere jaren opgeslagen. De reden? Bestuderen wat deze unieke omgeving doet met de smaak van whisky!

Omdat er geen zwaartekracht is in de ruimte, zijn de omstandigheden heel anders dan op de aarde. Het bedrijf verwacht dat door weinig fluctuaties in de temperatuur en bewegingen van de vloeistof de smaak is een stuk milder zal zijn.

Suntory stuurt daarom verschillende type whisky naar boven, samen met wat andere dranken. Na een jaar worden de eerste flessen weer naar beneden gebracht en getest door wetenschappers.

Het bedrijf heeft nog geen commerciële plannen, maar dat zou natuurlijk wel slim zijn. Er zijn vast genoeg mensen die wat meer geld zouden willen betalen voor whisky die in de ruimte gerijpt is. Of het nu anders smaakt of niet…

Lees ook:Japan schiet aquarium de ruimte in
Lees ook:Onderzoek naar werk Rembrandt op Japans papier
Lees ook:Nieuw hotel in Tokio laat je tussen boeken slapen
Lees ook:Japanner en Canadees krijgen Nobelprijs in Natuurkunde
Lees ook:Recept: Omurice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.