Onbeperkte sushirestaurants vaak onhygiënisch

De consumentenbond testte onlangs 160 verschillende sushi uit twintig Japanse restaurants die werken met het bestellen van sushi in meerdere rondes. De conclusie was niet heel smakelijk: op 64% van de sushi werden bacteriën gevonden die daar niet hoorden te zijn.

We kennen allemaal het concept van de all-you-can-eat sushirestaurants. In twee a drie uur mag je in een vijftal rondes steeds een aantal gerechten bestellen, daar zit sushi tussen maar ook gefrituurde lekkernijen en salades. Aangezien je meestal meerdere stukken per gerecht krijgt is het alleen voor de allergrootste eters mogelijk om elke ronde de maximale porties te bestellen en komt het het erop neer dat het onbeperkt eten is.

De restaurants hebben best wat voordelen. De prijs is zeker een grote, want het kost meestal maar zo’n 25 euro. In de restaurants waarbij je per gerecht betaalt loopt de prijs een stuk sneller op. Daarbij heb je best een grote variatie aan keuze, die je niet hebt als je sushi zelf thuis gaat maken. Je kan daardoor goed uittesten wat je lekker vindt. Als laatste is het natuurlijk best veel, je zult dus niet met honger uit het restaurant weggaan.

Helaas blijkt uit onderzoek van de consumentenbond dat er op veel van de sushi teveel bacteriën voorkwamen. Er werden twintig restaurants verspreid door het land getest. Sushi werd meegenomen naar het laboratorium en er werd ook naar smaak gekeken. De meeste bacteriën die werden gevonden zijn gelukkig niet ziekteverwekkend, op een enkele keer na.

De consumentenbond roept echter wel op om beter op de hygiëne te letten. Sushi is namelijk rauwe vis en daar kunnen mensen makkelijker ziek van worden als daar niet goed mee omgegaan wordt. Ook kun je zelf als consument opletten. Als je de vis ruikt, de ingrediënten uitgedroogd lijken of lange tijd buiten de koeling liggen dan zijn dat geen goede voortekenen. Goed opletten dus!

Bron: Consumentenbond

Lees ook:Plastic eten als menukaart
Lees ook:Vier tips om vakantie naar Japan goedkoper te maken
Lees ook:Recept: Varkensvlees in Shogayaki-marinade
Lees ook:Zaterdag 3 oktober Japanse markt TomoFair
Lees ook:Wijk in Tokio houdt walvisvlees festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.