Daikon meest populaire groente in Japan

De meest gegeten groente in Japan is de daikon, een Japanse radijs. Dit bleek onlangs uit een enquete die het Ministry of Health, Labor and Welfare onder 32.000 Japanners hield.

De daikon is hier in Nederland maar moeilijk te krijgen en dus niet zo bekend. Het betekent grote wortel en komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië. Het bevat veel vitamine C en zeer weinig calorieën en is daarom gezond. Japanners gebruiken de daikon bij veel gerechten zoals in de soep, of op een hamburger waar wij er komkommer of tomaat opdoen.

11302341456_73527eec0b_k

De andere twee meest populaire groentes in Japan zijn de ui en kool. Ook bleek dat de Japanners met een gemiddelde inname van 282 gram groenten per dag nog net iets te weinig gegeten wordt dan aangeraden.

Bron: Japantoday

Foto: Franco Folini via flickr

Lees ook:Burger King in Japan komt met rode hamburger
Lees ook:Tokio tweede op lijst steden grootste potentiële schade
Lees ook:Heisa om naam Japanse aap; heet toch Charlotte
Lees ook:Tokio niet meer in top 10 duurste steden
Lees ook:De seizoenen in Japan: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.