Japans festival in Düsseldorf op 30 mei

Afgelopen week kon je een Japanse markt in Leiden bezoeken en hoewel erg leuk, was die toch niet heel groot. De Duitsers doen het echter aankomend weekend een heel stuk uitgebreider met een Japans festival in Düsseldorf. Een goede reden om onze oosterburen op de 30e maar eens te bezoeken!

De grote activiteit is een vuurwerkshow die begint om elf uur in de avond. Er zullen onder andere kimono’s, hartjes en uiteindelijk een gouden regen van licht te zien zijn. Japanners houden dit soort shows ook vaker in hun eigen land, maar dit is natuurlijk een stuk dichterbij.

Overdag kun je allemaal Japans eten vinden en kijken naar atletische presentaties en dansuitvoeringen. Ook is er veel informatie over Japan te vinden en is er een heel gedeelte speciaal voor fans van manga.

Het is niet zo gek dat juist in Düsseldorf dit festival plaatsvindt. Er wonen namelijk meer dan 7000 Japanners in de Duitse stad, dat is een kwart van alle Japanners in heel Duitsland en deze gemeenschap helpt mee om het festival zo goed mogelijk te laten verlopen. Laten we hopen dat dat lukt!

Lees ook:Water gooien op het Fukagawa Hachiman festival
Lees ook:Wijk in Tokio houdt walvisvlees festival
Lees ook:Zomerfestival Tenjin Matsuri barst los in Osaka
Lees ook:Nieuwe medische website voor reizigers in Japan
Lees ook:Oosterse dagen in Museum Klok & Peel 22 en 23 augustus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.