Deze iPhone app stinkt!

Wat ruik ik nou?

Het moest er een keer van komen: een applicatie voor de smartphone die geuren verspreidt. De in Japan ontwikkelde Chat Perf werkt verrassend simpel. Je plugt een klein apparaatje met een ‘geurtankje’ in je iPhone en met een bijbehorende app kun je geurtjes ontvangen en verzenden.

“Heb jij een scheet gelaten?”
“Nee sorry, kreeg net een sms-je.”

Is dat nu handig?

Chat Perf staat voor ‘Chat Perfume’ en is ontwikkeld door Chaku Perfume. Je kunt via de app geurtjes uit je eigen iPhone laten ontsnappen, maar ook geurtjes verzenden naar je vrienden. Zij moeten dan wel een iPhone én de Chat Perf hebben. Nadeel is nog wel dat het geurtankje maar 1 geurtje bevat. Er zijn wel meerdere geuren verkrijgbaar maar voordat je het geurtje verzendt of ontvangt moet je dus het juiste geurtankje aan je telefoon koppelen. Niet echt handig lijkt me!

Zwoele geuren en zweet

Volgens Chaku Perfume biedt de Chat Perf echter veel nieuwe mogelijkheden. Zo kun je de tankjes vullen met lekkere parfums, maar ook met etensluchtjes of de geur van je geliefde. Zo kun je hem of haar ruiken steeds als je een sms-je ontvangt (ruik ik nu patat?). Of beroemde artiesten als Justin Bieber kunnen hun zweetgeur verkopen zodat fans helemaal in extase kunnen raken tijdens een concert of het beluisteren van muziek op de iPhone.

Lijkt mij persoonlijk minder smakelijk maar liefde maakt niet alleen blind, maar schijnt ook ons reukvermogen op een rare manier aan te tasten…

Wat kost dat?

Dan natuurlijk de onvermijdelijke Hollandse vraag wat de schade in de portemonnee is: zo’n € 50 per geur. Dat maakt het dus al snel prijzig als je je neus wat variatie wilt bieden. De applicatie is vanaf dit najaar te koop in Japan. Het is nog niet bekend of het ook op de Europese markt verschijnt. We ruiken het vanzelf.

De iPhone 5 gebruikers hoeven hier trouwens niet wakker van te liggen, want het geurtankje past voorlopig alleen maar op de iPhone 3 en 4.

Deze 2 Japanse meisjes raken duidelijk opgewonden door de Chat Perf! Filmpje is Japans zonder ondertiteling, maar dat ze enthousiast zijn, blijkt ook zonder de vertaling… (Bron: YouTube)

Bron: RocketNews24
> Website Chat Perf

Lees ook:Pikant iPhone hoesje voor dames
Lees ook:Anti-scheet onderbroek populair in Japan
Lees ook:Douane neemt viool van beroemde Japanse violiste in beslag
Lees ook:10 Bizarre uitvindingen uit Japan (1)
Lees ook:Selfie stokken verbannen van Japanse stations

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.