Japan gebruikt Attack on Titan voor anti-drugs campagne

In het Westen zijn de campagnes tegen de slechte dingen in het leven, zoals drugs, sigaretten en alcohol, meestal maar saai. Japan staat echter bekend om hun gekke reclames en ook in de laatste campagne tegen drugs worden opvallende middelen ingezet. De populaire anime Attack on Titan schittert namelijk in een filmpje!

Attack on Titan heeft op dit moment één verschenen seizoen en speelt zich af in een wereld waarin de mensheid nog maar op een klein stukje van de wereld leeft, achter hoge muren. Daarbuiten lopen de gigantische titanen rond, alleen bestaande uit spieren en zonder huid. Het leger vecht zo goed en kwaad tegen ze en de hoofdpersonen zijn daar talentvol in.

Nu vechten ze echter tegen een heel ander kwaad; drugs. In samenwerking met de Japanse overheid is een filmpje van ongeveer een minuut gemaakt waarin beelden van de anime te zien zijn en over de de gevolgen van drugsgebruik wordt gepraat. Uiteindelijk komt de titaan zelf met een duidelijke boodschap, namelijk NEE tegen drugs.

Hieronder is het Japanse filmpje te zien, vinden jullie dit een goede manier om een campagne tegen drugs in te vullen?

Lees ook:Campagne begonnen tegen ongewenste intimiteiten in metro van Tokio
Lees ook:Promotiefilmpje: Beautiful Japan in 1 minuut
Lees ook:Anti-scheet onderbroek populair in Japan
Lees ook:Video: Japanse schoonmakers zeer efficiënt
Lees ook:Anime gezien: Haikyuu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.