Video: Japanse schoonmakers zeer efficiënt

In Japan is stiptheid erg belangrijk bij het rijden van treinen en metro’s. Hier denk je dan vooral aan de machinisten die ervoor zorgen dat ze precies op tijd vertrekken en aankomen. Je zou echter bijna vergeten dat al die treinen ook schoongemaakt moeten worden en dat gebeurt tevens met de bekende Japanse eerbied en efficiëntie!

De journalist Charli James filmde afgelopen januari een kort filmpje waarin te zien is hoe de schoonmakers van de Japanse snelheidstrein, de Shinkansen, te werk gaan. Het toont niet alleen hoe planmatig de Japanners te werk gaan, maar ook dat ze eer uit hun werk kunnen halen.

De groep schoonmakers heeft zeven minuten de tijd om een grote trein op orde te brengen en elke werknemer neemt één wagon voor zijn rekening. In die minuten moet onder alles geveegd en opgeruimd worden, maar wordt ook alles rechtgezet. Enkel door systematisch te werken lukt het de schoonmaker om op tijd klaar te zijn.

Het meest opvallende gebeurt echter pas aan het eind van het filmpje. De schoonmakers verlaten de trein en buigen eenmaal, het teken dat ze klaar zijn en hun werk naar voldoening hebben gedaan.

Hieronder is het filmpje te zien van hardwerkende Japanners. Misschien is het een idee om dit ook naar de NS te sturen? Zij kunnen hier namelijk voldoende van leren!

Bron: Charli James

Lees ook:Zó maak je een trein schoon
Lees ook:Japanse trein rijdt hoogste snelheid ooit
Lees ook:Filmpje: waterkunst op station Osaka
Lees ook:Filmpje: Japan in 2 minuten
Lees ook:Recept: Yakitori

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.