Animatiefilm ‘Prinses Mononoke’ wordt theaterstuk

Prinses Mononoke met Wolfgod Moro | Beeld: Studio Ghibli

De Japanse animatiefilm ‘Prinses Mononoko’ van bekend schrijver en regisseur Hayao Miyazaki (Studio Ghibli) zal in april 2013 in het theater worden opgevoerd. Het Londense ‘Whole Hog Theatre‘ heeft de film in samenwerking met Studio Ghibli bewerkt tot een ‘muzikaal theaterstuk’. Het is de eerste keer dat deze bekroonde film op het toneel zal verschijnen.

Originele filmmuziek

Het Londens theater heeft samen met Studio Ghibli meer dan een jaar gewerkt aan het stuk. Natuurlijk compleet met de originele muziek uit de film. Er zijn zelfs enkele nieuwe nummers speciaal voor deze theaterversie gecomponeerd.

Het eeuwige conflict tussen mens en natuur

In ‘Prinses Mononoke’ komen enkele gigantische wolven en Goden voor. Speciaal voor het toneel zijn deze nagemaakt van gerecycled materiaal. Dat laatste is belangrijk omdat de meeste films van Miyazaki, net als deze, gaan over het conflict tussen mens en natuur. Vooral over het feit dat de mens, onbedoeld of niet, de natuur verwoest. Niet zelden brengt Miyazaki dit uiterst dramatisch en bloederig in beeld.

Prinses Mononoke

Prinses Mononoke was de eerste animatiefilm die een Best Picture Award won tijdens de Japanse Academy Awards. Het verhaal gaat over de krijger Ashitaka die zijn dorp verdedigt tegen een demonische God maar daarbij vervloekt raakt. Om deze vloek te beëindigen moet hij op zoek naar een geneesmiddel in de verboden wouden van het westen. Hij belandt tijdens zijn zoektocht in een bloedig conflict tussen mensen en Goden en demonen uit het verleden. Zo ontmoet hij ook de Wolfgod Moro en haar menselijk kind: Prinses Mononoke.

Uitverkocht

Kortom, een fantasierijk maar gewelddadig verhaal zoals we van Miyazaki gewend zijn. Wel jammer dat we niet zelf kunnen oordelen hoe deze prachtige animatie wordt vormgegeven op toneel, want volgens de Japan Daily Press is het stuk al uitverkocht. Nu maar hopen op extra voorstellingen of een internationale tour!

Bekijk hier de Engelstalige trailer van de film ‘Prinses Mononoke’ (Bron: YouTube)

Bekijk hier de originele Japanse trailer (Bron: YouTube)

Lees ook:Museum over Snoopy in Tokio vanaf maart 2016
Lees ook:Dragon Ball Z komt terug!
Lees ook:Promotiefilmpje: Beautiful Japan in 1 minuut
Lees ook:Clint Eastwoods ‘Unforgiven’ krijgt Japanse versie
Lees ook:Hiroshima Mon Amour opnieuw te zien in bioscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.