Herfst! Mooie tijd om Japan te bezoeken

Bezoek Kioto in de herfst

Kioto in de herfst

Je zou het misschien niet denken, maar de herfst is een goed jaargetijde om naar Japan af te reizen. Van midden september tot begin december trekt een prachtige herfstgloed van het noordelijk gelegen Hokkaido naar het zuidelijke Kyushu. Vooral Kioto staat bekend om zijn prachtige herfstkleuren en is daardoor rond deze tijd een populaire vakantiebestemming. Wil je Japan bezoeken? Ga dan nu!

Kersenbloesem en herstkleuren

Veel mensen gaan in de zomer op vakantie, vooral als het een verre reis betreft. In Japan kan het zomers echter ver boven de 30 graden worden met een hoge luchtvochtigheid. Niet erg aangenaam! Voor de herfst en het voorjaar geldt dat de temperaturen overdag zeer aangenaam zijn: zo tussen de 15 en 22 graden. In april kun je genieten van de beroemde kersenbloesem (sakura) die hele parken en steden roze kleurt. Maar net zo prachtig zijn de herfstkleuren die diezelfde parken en steden donkerrood, oranje en geel kleuren.

Kioto herfst boothuis

Herfstkleuren in park Kioto

Kioto in de herfst

Kioto herfst zon door blaadjes

Sommige bomen waren nog groen

Natuurlijk krijgen alle bomen in Japan in de herfst een prachtige herfsttooi, maar in Kioto lijkt het nét iets mooier dan in de rest van het land. Misschien komt het door de bergachtige omgeving met veel eeuwenoude parken en tempels. Kioto is één van de weinige steden in Japan die tijdens de Tweede Wereldoorlog niet is gebombardeerd. Daardoor vind je hier nog steeds de sfeer van het oude Japan, met nauwe straatjes, veel authentieke huisjes en tempels en weinig hoogbouw. Alsof dat de herfstkleuren nog mooier maakt.

Mooie plaatjes van mooie blaadjes

Ik ben twee keer in Kioto geweest, waarvan één keer begin november, precies op het moment dat de herfst de bomen begon te kleuren. Ik was wat aan de vroege kant, er was ook nog veel groen te zien, maar zelfs deze beginfase vond ik al een mooi schouwspel. Hieronder vind je enkele foto’s die ik toen heb gemaakt. Als je ooit de kans hebt om Japan, of Kioto in het bijzonder, te bezoeken: ga in de herfst!

POLL : Zou jij op vakantie gaan naar Japan?
Stem mee met 1 klik hier rechts op de pagina >>>

Foto’s Herfst in Kioto
(klik om te vergroten)

Kioto herfst park close up Kioto herfst gouden tempel
Kioto herfst gouden tempel close Kioto herfst rode bladeren Kioto herfst vijver

Extra info: De gouden tempel op de foto’s is Kinkaku-ji, een van de bekendste bezienswaardigheden in Japan. Bijzonder aan dit paviljoen is dat de bovenste 2 verdiepingen helemaal zijn bekleed met zuiver bladgoud. Lees hier mijn blog over Kinkaku-ji.

Lees ook:De seizoenen in Japan: Herfst
Lees ook:De gouden tempel in Kioto
Lees ook:Uitslag poll #2: Welk seizoen van Japan is het beste
Lees ook:Sakura bloeit in Japan
Lees ook:De beste plekken voor Sakura kijken in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.