Japan censureert videogame Until Dawn

Het Playstastion 4-spel Until Dawn kan niet als een vrolijk spel gezien worden, het valt dan ook in het horrorgenre. Toch blijft het altijd opvallend dat in Japan videogames worden gecensureerd, maar films en series er veel beter vanaf komen. Until Dawn is vormt hierop geen uitzondering en wordt in Japan hard aangepakt om ‘speelbaar’ te zijn voor de massa.

In Until Dawn speel je met acht verschillende personages in een afgelegen plek waar al snel de dingen uit de hand lopen. Elke keuze die je maakt heeft invloed op het verhaal en er zijn dan ook vele verschillende eindes. Het spel is redelijk goed ontvangen door critici, die de keuzevrijheid applaudisseren.

Het is echter het soms grove geweld wat in Japan censuur nodig heeft. Je zou verwachten dat je bij censuur wat minder naakt ziet of geen liters bloed die uit de lichamen komen spuiten. Het gaat echter veel verder, want in een scene waarin iemand met een zaag doormidden wordt gereten, zie je nu helemaal niets meer. Exact, het beeld wordt gewoon zwart.

Toegegeven, de scene is best wel grof en niet voor iedereen weggelegd. Toch kun je hierbij je vraagtekens zetten, want het spel heeft nu eenmaal een flinke leeftijdsclassificatie waardoor alleen volwassenen Until Dawn kunnen kopen. En dan weet je wat je in huis haalt. Daarbij zou er toch een betere oplossing gevonden moeten kunnen worden dan meteen het hele beeld zwart maken? Bekijk de scene hieronder!

Bron: Censored Gaming

Lees ook:The Order: 1886 gecensuureerd in Japan, mist tepels
Lees ook:Wetsvoorstel voor legaliseren gokken in Japan ingediend
Lees ook:Japanse ninja’s bijna uitgestorven?
Lees ook:Kaartspel: Sushi Go!
Lees ook:Bordspel: Takenoko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.