Japanse expositie in Vincent Van Gogh Huis

In het Vincent van Gogh Huis zijn in 2015 verschillende exposities te zien die zich hebben laten inspireren door de Nederlandse schilder. Één van die exposities is van de Japanner Gihachiro Okuyama die in de jaren vijftig op een bijzondere manier houtdrukken maakte.

Deze houtdrukken zijn reproducties van bekende werken van de Nederlandse schilder, maar door het unieke gebruik van materiaal mogelijk zeer interessant om te zien voor liefhebbers van kunst en Van Gogh. De gehele set is te zien van 16 april t/m 14 mei, van 27 mei t/m 7 juni en van 2 t/m 27 september in het Vincent van Gogh Huis in Zundert.

Gihachiro Okuyama (1907-1981)  studeerde Japanse prentkunst en begon te werken als reclame-ontwerper.  Na de Tweede Wereldoorlog startte hij zijn eigen uitgeverij Japan Print Institute en gaf houtdrukken uit van landschappen en nabootsingen van westerse kunstenaars, zoals de die Van Gogh. Gihachiro Okuyama heeft én bekende maar ook minder bekende werken van van Gogh nagemaakt.

De collectie is bijeengebracht door Ron Baas en hij geeft op zondag 10 mei een lezing over de houtdrukken en de kunstenaar, voor de mensen die echt alles over de werken willen leren.

Zelfportret van Vincent van Gogh

Lees ook:Japanse tentoonstelling in Textielmuseum Tilburg
Lees ook:Filmtip: Silent City
Lees ook:Nieuw hotel in Tokio laat je tussen boeken slapen
Lees ook:Netflix komt naar Japan
Lees ook:Kostuums Michael Jackson te zien in Tokio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.