Impressie Japanse markt in Leiden

Op eerste Pinksterdag was er een grote markt in Leiden te bezoeken met allemaal producten van Japan en als liefhebber van dit land besloot ik ook daarheen te gaan! Als je de markt toevallig hebt gemist kun je hieronder wat leuke foto’s zien.

2015-05-24 14.26.04

Het was zeker een geslaagde markt, want het was echt heel druk in Leiden. Ik denk dat het weer hier wel heel erg aan mee hielp, want met bijna 20 graden was het goed vertoeven op de Japanse markt. Ook het dansen van de groep Raiden Yosakoi was niet onaardig om naar te kijken!

2015-05-24 14.37.13

Dit jaar was het thema van de markt Kimono, omdat er een tentoonstelling hierover te zien is in het Sieboldhuis. Het thema was duidelijk herkenbaar, want vooral sommige vrouwelijke bezoekers hadden zich helemaal opgedoft. Toch kwamen er ook genoeg mensen in de meer bekende cosplay, zoals figuren van anime en games.

2015-05-24 14.29.34 2015-05-24 14.48.23

Verder kon je een divers aantal producten vinden van Japan. Of je nu een bonsaiboompje, origami boeken, Japanse schilderijen of samurai zwaarden wilde hebben; alles was te koop. Maar natuurlijk kon je ook wat eten of drinken. Er was bijvoorbeeld sake en takoyaki te vinden, maar ik koos voor een portie Sushi.

2015-05-24 16.12.57

De Japanse markt vond deze keer al voor de 8e keer plaats en kijkend naar de drukte komt er zeker een 9e keer. Tot volgend jaar dus!

Lees ook:Japanse markt op 24 mei in Leiden
Lees ook:Japans festival in Düsseldorf op 30 mei
Lees ook:Origami is meer dan alleen papiertjes vouwen
Lees ook:Japans toilet op erfgoedlijst
Lees ook:Plannen voor groei toerisme in Japan in de maak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.