Abunaicon 28 t/m 30 augustus; kaartjes bijna uitverkocht

Aan het eind van augustus kun je weer een weekend lang je in de Japanse cultuur onderdompelen. Van 28 t/m 30 augustus vindt namelijk Abunaicon plaats in Veldhoven en dit evenement richt zich vooral op anime, manga en natuurlijk cosplay. Er zijn echter alleen nog maar kaartjes voor vrijdag te koop, dus als je nog geen ticket hebt moet je er snel bij zijn!

Abunaicon is niet het grootste Japanse evenement van Nederland, maar is bij lange na ook niet klein. Op de beurs kwamen namelijk 4500 bezoekers af en aangezien de zaterdag en zondag al uitverkocht zijn, is het zeker dat er ook dit jaar genoeg mensen zullen zijn die van de Japanse cultuur houden. Het thema van dit jaar is trouwens Sugar, spice and everything nice.

Die Japanse cultuur staat ook op deze beurs centraal. Er zullen genoeg bezoekers weer gaan cosplayen, dat betekent dat ze verkleed zijn als Japanse entertainment figuren zoals Naruto, Kirito of Cloud. Er zijn meerdere competities dit weekend om uit te vinden wie het mooiste pakje aan heeft, maar ook andere competities zoals karaoke zingen of het Japanse bordspel Go.

Er zijn echter ook genoeg activiteiten te doen op Abunaicon. Je kunt onder andere gaan manga tekenen, sushi maken, leren over Japan, een theeceremonie meemaken en nog tientallen andere dingen. Je moet je hiervoor wel opgeven, een uur voordat de workshop, demonstratie, les of activiteit begint.

De beurs vindt plaats in NK Koningshof in Veldhoven, dat is vlakbij Eindhoven. Een kaartje voor de vrijdag is nu 26 euro. Je kunt dan vanaf 14:00 uur naar binnen tot wel 03:00 uur in de nacht. De andere dagen zijn uitverkocht, misschien hebben jullie die al gekocht?

Lees ook:Japanse beurs Tomocon te bezoeken op 11 april
Lees ook:Animecon 2015 van 12 tot en met 14 juni in Den Haag
Lees ook:Zaterdag 3 oktober Japanse markt TomoFair
Lees ook:Uitslag poll #1: Vakantie naar Japan
Lees ook:Japanse culturele dag op 12 juli in Zeist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.