SieboldHuis in Leiden krijgt onderscheiding van Japan

Het SieboldHuis heeft helemaal vanuit Japan een onderscheiding gekregen die de Japanese Foreign Minister’s Commendation heet. De Japanse minister van buitenlandse zaken, Fumio Kishida, deelt de oorkonde in december uit aan het museum voor de rol het speelt om de relatie tussen Japan en Nederland te versterken.

Het SieboldHuis heeft al een tijdje Japanse leiders aangetrokken. In het jaar 2000 kwamen de Japanse keizer en keizerin langs voor een bezoek en sindsdien wordt er in Leiden elk jaar een Japanse markt gehouden rond het SieboldHuis. Ook was het museum in 2005 de locatie voor overleg met de toenmalige Japanse premier.

In het SieboldHuis is een hele collectie van Japanse voorwerpen en kunst te bewonderen. Ook is er altijd een tentoonstelling te bezoeken en de komende maanden staat de kunstenaar Shinkichi Tajiri met vijftig van zijn werken in het zonnetje.

Lees ook:Japanse markt op 24 mei in Leiden
Lees ook:Impressie Japanse markt in Leiden
Lees ook:Geisha Ladies Night
Lees ook:Zomerfestival Tenjin Matsuri barst los in Osaka
Lees ook:Oosterse dagen in Museum Klok & Peel 22 en 23 augustus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.