10 Bizarre uitvindingen uit Japan (1)

Japan staat bekend om zijn handige en vaak hypermoderne gadgets; technologisch hoogstaande uitvindingen die de hele wereld versteld doen staan. Maar de creativiteit slaat soms door en leidt tot absurde uitvindingen die behoorlijk op de lachspieren kunnen werken. Maar zelfs deze bizarre uitvindingen blijken soms verrassend handig te zijn.

 

 

 

Een eerste top 10 bizarre uitvindingen uit Japan

10. Mini-paraplu’s voor pumps

Een ‘gewone’ paraplu beschermt vaak maar tot de middel. Wat heb je aan een droog kapsel en niet-uitgelopen make-up, als je pumps nat en smerig zijn? Sla je alsnog een modderfiguur. Deze parapluutjes bieden uitkomst. ‘t Is niet bekend of deze paraplu’s ook voor herenschoenen worden geleverd. Niet handig voor op de fiets lijkt me.

9. B.H. voor mannen

Voor sommige mannen misschien geen overbodige luxe, maar het plaatje doet vermoeden dat het ook voor de gespierde man een uitkomst is. Wat de toegevoegde waarde dan is, is mij een raadsel. Onbekend of er een bijpassend slipje bij wordt geleverd.

 

 

 

 

8. Waterkan met twee schenktuiten

Altijd al willen hebben! Schenk 2 glazen vol in één beweging. Wel weer onhandig als je met een oneven aantal aan tafel zit…

 

 

 

 

 

7. Bilk – Bier voor sterke botten

Perfecte combinatie van gezond (melk) en gezellig (bier). Lijkt me ook uitstekend als opschuimmelk voor de cappuccino: altijd mooie hoge schuimkraag! Voor bij het ontbijt zou ik nog wel kiezen voor alcoholvrije melk.

 

 

 

 

 

6. Altijd paraat tissue

‘s Winters mooi te verbergen onder een muts, ‘s zomers geeft het heerlijk schaduw. Tuurlijk, je loopt compleet voor schut maar je hebt nooit meer vieze handen of een loopneus. En wat zul je blij zijn met die rol op je hoofd als je te laat ontdekt dat het wc-papier op is! Kortom: onmisbaar op elk hoofd.

 

 

 

 

 

5. De eetstokjes ventilator

Je kunt nog zo hard blazen en slurpen, je brandt je altijd een paar keer aan die gloeiend hete noodels. Maar niet met deze handige mini-ventilator op batterijen! Misschien binnenkort leverbaar op de vork of lepel?

 

 

 

4. Natuurlijke sigaretaansteker

Heb je net trek in een sigaret, is je aansteker leeg of weg. Met deze natuurlijke aansteker is dat geen probleem! Sigaret erin klemmen, vergrootglas even voor de zon houden en roken maar. Hoewel met zomers als hier in Nederland het toch raadzaam is een extra aansteker bij je te dragen. Of toch maar stoppen met roken, kun je er altijd nog kaarsjes of de barbecue mee aansteken.

 

 

 

 

3. De 10-in-1 tuin gereedschapsset

Net als een Zwitsers zakmes, maar dan voor in de tuin: schoffelen, scheppen en harken zonder steeds naar de schuur te hoeven lopen. De uitvoering lijkt alleen iets te groot voor in je broekzak. Dat is dan wel weer jammer.

 

 

 

 

 

 

2. Vrouwelijk schootkussen voor de man

Voor mannen die graag in slaap vallen op een de schoot van een vrouw. Een wilde droom van veel Japanse mannen naar ‘t schijnt. Heerlijk slapen op zachte dijbenen, als dat geen geborgen gevoel geeft, weet ik het ook niet meer. Kan natuurlijk ook door vrouwen worden gebruikt. Een mannelijk schootkussen is nog niet gesignaleerd. Te harig wellicht?

 

 

1. De metro-slaaphelm

Nog een slaapmiddel, maar dan geschikt voor de trein, bus, of metro. Zittend slapen zonder dat je steeds met je hoofd op de schouder van je buurman of buurman valt. Met handig bordje voorop de helm met eindhalte. Dan kunnen medepassagiers je wakker maken als je je bestemming hebt bereikt. Je kwam nog nooit zo uitgerust ergens aan!

 

 

 

Volg Japan Blog ook op twitter en word vrienden op facebook!

 

Lees ook:10 Bizarre uitvindingen uit Japan (2)
Lees ook:Japanse tuin in Clingendael weer open
Lees ook:Nieuwe waarschuwing in Japan: pas op met aanstekers
Lees ook:Japanse man loopt met parasol op straat
Lees ook:Trouwen in Japan heeft rare restricties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.