Dragon Ball Z komt terug!

Dragon Ball Z komt terug!

Fans van Japanse animatieseries kunnen hun hart ophalen, want Dragon Ball Z komt terug! Niet als serie, maar als een nieuwe animatiefilm in maart 2013 (in Japan). De serie, die wordt gezien als klassiek voorbeeld van de mangavorm shonen (gericht op jongens), werd ook in Nederland van 2000 tot 2003 op tv uitgezonden en was razendpopulair.

Dragon Ball Z in meer dan 40 landen

De animatieserie Dragon Ball Z was gebaseerd op de manga Dragon Ball van Akira Toriyama en werd geproduceerd door Toei Animation. Naast de televisieserie verschenen er ook diverse spellen op de Game Boy en Play Station. Het is 17 jaar geleden dat er voor het laatst een film verscheen van Dragon Ball Z. De film verschijnt in meer dan 40 landen.

Bekijk hier de officiële trailer (Bron: YouTube)

Superheld Son Goku

In de serie gaan superheld Son Goku en zijn vrienden (de Z-warriors) steeds weer het gevecht aan met verschillende schurken om de aarde en andere fictionele planeten te beschermen. De originele anime Dragon Ball gaat vooral over Goku als kind en jong-volwassene en zijn zoektocht naar de dragonballs. Dragon Ball Z gaat naast de avonturen van Goku ook over zijn afkomst en zijn eerste opgroeiende zoon Gohan.

Ontwikkeling van karakters

De verschillende karakters in Dragon Ball worden vaak behoorlijk uitgediept. Zo verandert een van de rivalen van Goku, Piccolo, later bijvoorbeeld van een schurk in een goed mens. De personages maken gedurende de saga’s een hele ontwikkeling door. Ondanks de serieuze ondertoon, gaat het vooral om actie, geweld en zelfs seks.

De originele Japanse versie van Dragon Ball Z bestaat uit 5 groepen van opeenvolgende afleveringen (saga’s). Maar bij de Engelse televisieserie zijn deze saga’s opgesplitst in 16 sub-saga’s. Hierdoor telt de Japanse versie in totaal 276 afleveringen en de Engelse versie 291.

Scène uit Dragon Ball Z

Power levels

Kenmerkend aan de serie is dat de karakters gevechten met elkaar aangaan en daarbij kunnen stijgen of dalen in hun ‘power level’. Op die manier worden de personages dus ook sterker of zwakker gedurende de serie.

Bronnen: RocketNews24, Wikipedia

Website Dragon Ball Z

Lees ook:Nieuwe anime van Dragon Ball in juli
Lees ook:Anime gezien: Haikyuu
Lees ook:Clint Eastwoods ‘Unforgiven’ krijgt Japanse versie
Lees ook:Anime gezien: Kuroko No Basket
Lees ook:Animatiefilm ‘Prinses Mononoke’ wordt theaterstuk

3 reacties op “Dragon Ball Z komt terug!

 1. Seth

  Echt awesome! ben en blijf een die hard fan van de gehele Dragon Ball serie.. Alleen mis ik nog wat info over hoe het allemaal begon oftewel Dragon Ball voordat er een Z achterstond.
  Ik kom er steeds vaker achter dat mensen die DBZ te gek vinden nieteens van het bestaan weten van de Dragon Ball serie.

    /  
 2. Jos Bosma

  Hoi Seth,
  Bedankt voor je reactie. Veel fans weten inderdaad niet dat Dragon Ball Z gebaseerd is op Dragon Ball. Ik ga daar zeker binnenkort eens over schrijven! Het is namelijk veel meer dan een ‘simpel stripverhaal’.
  groet,
  Jos

    /  
 3. Ozzie

  DragonBall Z is zelf niet gebasseerd op DragonBall. DragonBall Z zelf is een vervolg op DragonBall, maar DragonBall en DragonBall Z tekenseries zijn zelf gebasseerd op de manga van DragonBall. De animes zijn bijna altijd een klein beetje veranderd vergeleken met de manga zodat de anime beter wordt. Ik heb de manga klein stukje gelezen, maar vind de tekenserie veel beter dan de manga.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.