Waarom Japanse vrouwen dol zijn op buitenlandse mannen

Foto: William Greenawalt

Als je in Japan over straat loopt, zie je regelmatig een bloedmooie Japanse dame arm in arm lopen met een… eh- iets minder aantrekkelijke man. Niet per definitie een lelijke man, maar toch een man waarvan je denkt: “Hoe krijgt-ie dat voor elkaar?” en “Zij kan toch beter krijgen?”. Wie nog eens beter kijkt, ziet dat het vaak een buitenlandse man betreft. Rijst toch de vraag: Wat hebben (mooie) Japanse vrouwen met (minder mooie) buitenlandse mannen?

Ik geef toe dat het oppervlakkig is om alleen naar het uiterlijk te kijken. En daarbij komt: smaken verschillen. Maar het contrast tussen deze koppels is vaak te opvallend om te negeren. Madame Riri deed onderzoek naar dit verschijnsel en komt tot 7 redenen waarom Japanse vrouwen graag met buitenlandse mannen omgaan. De eerste 2 redenen vond ik hetzelfde, daarom heb ik er 6 van gemaakt. Mannen opgelet:

6 Redenen waarom Japanse vrouwen dol zijn op buitenlandse mannen

1. Omdat ze anders zijn

In Japan wonen iets meer dan 127 miljoen mensen, waarvan slechts 1,5% niet-Japans is. Dit opmerkelijke feit zorgt er natuurlijk al snel voor dat je als buitenlandse man ‘anders’ bent. Vooral lange, blonde mannen met blauwe ogen zijn gewild omdat ze qua uiterlijk totaal verschillen van de Japanse man. Sommige Japanse vrouwen zien deze mannen dan ook als een ‘luxe accessoire‘ waarmee ze graag over straat lopen.

2. Omdat ze open en ondeugend zijn

De Japanse man is introvert en passief. In een eerder blog schreef ik al dat er steeds meer ‘herbivore mannen‘ komen; mannen die liever thuis op de bank zitten (met hun dakimakura) en nauwelijks interesse hebben in ‘vrouwelijk vlees’. Maar zelfs de Japanse man die wel interesse in vrouwen heeft, zal niet snel een vrouw openlijk versieren. Toch vinden ook Japanse vrouwen dit spannend. Ze raken dan ook snel opgewonden als een buitenlandse man met hun flirt en openlijk zijn gevoelens uitspreekt.

3. De manier waarop ze vrouwen behandelen

Vooral de ‘Britse hoffelijkheid’ speelt hierbij een grote rol. Japanse vrouwen hebben het idee dat de westerse man als een echte gentleman de deuren voor hen openhoudt, hun koffers draagt en met liefde een verkoudheid oploopt door haar te bedekken met zijn jas bij een opstekend, fris briesje. Dat deze man vooral in ouderwetse kostuumdrama’s voorkomt en in realiteit misschien alleen bestaat bij de eerste 3 dates, mag de pret (en dit romantische idee) niet drukken.

4. Een buitenlands vriendje is goedkoper dan Engelse les

Jammer mannen, maar sommige Japanse vrouwen zien een buitenlands vriendje als goedkoop alternatief voor een cursus Engels. Vergeleken met veel Japanners spreken westerse mannen goed Engels. Japanners zijn behoedzaam wat het benaderen van buitenlanders betreft, vaak ook omdat hun Engels niet zo goed is of ze te onzeker zijn Engels te spreken. Maar ben je eenmaal in een gesprek verwikkeld met een Japanse schone, dan bestaat de kans dat je extra bijlessen moet geven.

5. Het is maar tijdelijk…

Japan is niet alleen een boeiend en mooi vakantieland, je kunt er ook prima wonen. Toch blijven veel buitenlanders maar voor een korte tijd in Japan, meestal vanwege het werk. Zonder werk in Japan is het lastig een visum te bemachtigen. Relaties tussen buitenlandse mannen en Japanse vrouwen ontwikkelen zich daardoor snel, maar zijn vaak voorbij zodra de man Japan weer verlaat. De Japanse vrouw vindt het kennelijk ook wel eens lekker niet meteen aan trouwen en kinderen te denken.

6. Vanwege de verhalen over het buitenland

Hoewel Japan niet meer zo gesloten is als vroeger, zijn de culturele verschillen met het Westen onverminderd groot. De nieuwsgierigheid van de Japanners, en dus ook de Japanse vrouw, naar deze andere culturen maakt de buitenlanders tot interessante verhalenvertellers. Volgens Madame Riri zitten zelfs Japanse vrouwen die nauwelijks geïnteresseerd zijn in Japanse mannen snel met een buitenlandse man in het café om al die ‘spannende verhalen van verre landen’ aan te horen.

Hoe zit het met de liefde, Madame Riri?

Wel een beetje jammer dat Madame Riri, een Japanse site notabene, het aspect ‘liefde’ helemaal buiten beschouwing heeft gelaten. Alsof Japanse vrouwen alleen op zoek zijn naar vreemde wezens van andere planeten om mee te pronken, hun vreemde talen bij te spijkeren en spannende verhalen aan te horen. Om ze vervolgens onmiddellijk te dumpen zodra de man het land weer verlaat. Of spreekt ze alleen voor zichzelf?

Bronnen: Madame Riri (Japans), Rocketnews24

 

Lees ook:Vrouwen redden Olympische Spelen voor Japan
Lees ook:Japanse man loopt met parasol op straat
Lees ook:Campagne begonnen tegen ongewenste intimiteiten in metro van Tokio
Lees ook:Vliegtuigspotten nieuwste trend onder Japanse vrouwen
Lees ook:Trouwen in Japan heeft rare restricties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.