Onderzoek naar werk Rembrandt op Japans papier

Wetenschappers uit Japan en Nederland zijn een onderzoek begonnen naar de herkomst van het Japanse papier waar Rembrandt tekeningen op maakte. De resultaten zijn vanaf 12 juni in een tentoonstelling te zien in het Rembrandthuis in Amsterdam.

Rembrandt was één van de eerste die het exotische Japanse papier gebruikte voor zijn kunst en wetenschappers willen nu weten waar het precies vandaag komt. Naar alle waarschijnlijkheid komt uit het de regio Echizen in de Fukui Prefectuur.

Het was de VOC die het Japanse papier gebruikte voor de administratie en via hun werd het door Europa verspreid. Rembrandt tekende er in de 17e eeuw op en die zijn duidelijk anders dan als hij Westers papier gebruikte.

Vanaf 12 juni tot en met 20 september zijn deze werken te zien in het Rembrandthuis in Amsterdam en kun je ook leren hoe het papier in Japan werd gemaakt. Voor het begin van de tentoonstelling hopen de wetenschappers hun onderzoek afgesloten te hebben.

Ik zet 12 juni alvast in mijn agenda om het museum te bezoeken, jullie ook?

Tekening van Rembrandt op Japans papier

 

Lees ook:Japanner en Canadees krijgen Nobelprijs in Natuurkunde
Lees ook:Japanse tentoonstelling in Textielmuseum Tilburg
Lees ook:Japan schiet aquarium de ruimte in
Lees ook:Kostuums Michael Jackson te zien in Tokio
Lees ook:Tokio tweede op lijst steden grootste potentiële schade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.