Japanse broodtrommel is een stuk spannender!

Wie neemt er tegenwoordig nog een broodtrommel mee naar school of naar het werk? Steeds minder mensen volgens mij. Toch heeft een lunchpakketje dat thuis is klaargemaakt enkele voordelen: Het is niet alleen goedkoper (lekker Hollandse reden) maar kan ook vele malen spannender zijn! In Japan weten ze daar wel raad mee.

 

 

 

 

Broodje kaas? Laat me niet lachen

Wég met het saaie, Hollandse broodje kaas met een appel of -doe eens exotisch- kiwi. Of de voorgeprogrammeerde menu’s in bedrijfskantines waarbij je nu al weet welke soep er over 2 maanden op woensdagmiddag geserveerd wordt. Saai!

Traditionele Japanse bento

Beetje horror! Laat me schrikken

Laten we een voorbeeld nemen aan de Japanners! De Japanse broodtrommel, bento genoemd, bestaat traditiegetrouw uit rijst met vlees of vis. Ook niet heel spannend zou je denken, maar niets is minder waar. Menig Japanner heeft bij het openen van zijn of haar bento een hartverzakking gekregen.

Enkele voorbeelden van creatieve bento’s:
Klik om te vergroten

Zoals je hierboven ziet zijn er naast de horror-bento nog andere mogelijkheden. Van grappig tot lief en herkenbaar. Het is gewoon een kwestie van een uurtje eerder opstaan (…) en je creativiteit de vrije loop laten! Op deze website staat een mooi voorbeeld van hoe je een horrorbento kunt maken.

Je broodtrommel als relatietherapie

Toegegeven, in Japan is het vaak nog de vrouw die de bento voor haar man klaarmaakt, maar we kunnen er hier een Hollandse draai aan geven: Werk je beiden? Maak elkaars broodtrommel klaar! Woon je alleen? Ga een broodtrommelconnectie met de buren aan! Het maakt het leven een stuk socialer en de lunch een stuk minder saai.

Wie weet helpt het zelfs om een in het slop geraakt huwelijk of relatie weer wat leven in te blazen. Je broodtrommel als relatietherapie. Een stuk goedkoper dan een therapeut! En nog lekkerder ook. Itadakimasu!  (Eetsmakelijk!)

Neem jij eigenlijk nog een broodtrommeltje mee naar het werk? Of lunch je in de bedrijfskantine of buiten de deur? 

Meer zien?
Op Flickr is een speciale groep ‘bento boxes‘ opgericht met veel foto’s.

Lees ook:Burger King in Japan komt met rode hamburger
Lees ook:Japanners eten helemaal niet zo veel rijst
Lees ook:Dit is pas een tuinkabouter!
Lees ook:Tokio duurste stad ter wereld?
Lees ook:Douane neemt viool van beroemde Japanse violiste in beslag

Eén reactie op “Japanse broodtrommel is een stuk spannender!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.