Hoera, wij gaan scheiden!

Maak je eigen scheidingskrant

In Japan rust op scheiden nog enigszins een taboe. Toch stranden er ook in Japan steeds meer huwelijken en wordt de ‘sociale acceptatie’ van een scheiding groter. Maar hoe vertel je het aan je familie en vrienden? Nou simpel: je maakt gewoon een ‘Happy Divorce’ krant, al dan niet met een scheidingsfeestje! Jij komt toch ook?

Eindig je huwelijk met een feest

Scheiden is meestal geen blijde gebeurtenis. Maar om steeds weer hetzelfde verhaal aan al je vrienden en familie te moeten vertellen, is vaak nog lastiger, aldus scheidingsgoeroe Hiroki Terai uit Japan. Daarom bedacht hij 2 manieren om je scheiding gemakkelijker en zelfs feestelijk te maken: met een scheidingskrant en een scheidingsfeest.

Scheidingskrant

De scheidingskrant is vooral een handig communicatiemiddel om iedereen tegelijkertijd op de hoogte te brengen van de scheiding. Tegenwoordig is er veel mogelijk met Facebook en Twitter, maar met deze krant weet je zeker dat je de juiste personen bereikt. Je kunt kiezen uit een enkelzijdige of een dubbelzijdige editie. Kosten: €110 of €150. Als je een advertentie voor het scheidingsfeest in de krant opneemt, krijg je 50% korting op de krant.

De scheidingskrant biedt de mogelijkheid om uit te leggen waarom je gaat scheiden. Jij en je ex worden geïnterviewd over je gevoelens, het huwelijk en waarom het mis is gegaan. Zo worden beide kanten van het verhaal belicht. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s waaronder: een sport editie, Engelse editie en Zuid-Amerikaanse editie.

Je kunt kiezen uit 3 verschillende thema's

Scheidingsfeest

Vind je een simpele aankondiging van je scheiding niet voldoende, dan kun je ook een scheidingsfeest geven. Waarom zou je je huwelijk, dat met een feest is begonnen, ook niet met een feest eindigen? Ben je elkaar zat, dan is het toch juist een feestdag als je definitief scheidt!

Volgens Hiroki is het juist heel belangrijk om een positieve draai aan een scheiding te geven. Dat maakt het makkelijker om een positieve volgende stap in het leven te zetten.

Proost! Lang zullen ze leven, op het pas gescheiden paar!

Meer informatie
Official Divorce Ceremony Site

Bron: RocketNews24

Lees ook:Tokio nieuwe ‘Gay Capital’ van de wereld?
Lees ook:Japanse jeugd geeft steeds vaker mening
Lees ook:Ikebana, bloemschikken op z’n Japans
Lees ook:Trouwen in Japan heeft rare restricties
Lees ook:Tokio deelt vuilniszakken uit voor Halloween

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.