Mysterieuze zangeres “GILLE” uit Japan verovert de wereld

Wie is de mysterieuze GILLE?

Twee weken geleden schreef ik dat de zuurstokroze J-Pop uit Japan ook internationaal steeds populairder wordt. Vooral via digitale media als YouTube en iTunes. Opnieuw is er nu een mysterieuze, anonieme zangeres op YouTube verschenen die met een vertaling van een J-Popnummer in het Engels al ruim 2,8 miljoen views uit 163 landen heeft gekregen. Maar wie is zij?

De zangeres die steeds als silhouet of met verborgen gezicht op YouTube was te zien en te horen, begon met een Engelstalige cover van AKB48′s “Flying Get”. Het werd meteen een hit. Ze kreeg een contract bij Universal Music Japan in maart en 18 juli al verscheen haar eerste complete album getiteld “I AM GILLE”.

Succes versus anonimiteit

Hoewel ze graag anoniem wilde blijven, haalde het succes haar in. Er werd steeds meer over haar bekend. Zo kwamen fans er bijvoorbeeld tijdens een interview achter (waarbij ze overigens weer niet zichtbaar in beeld was) dat haar Japans een accent had dat specifiek is voor de prefectuur Miyazaki.

Eén dag voor haar CD-release, op 17 juli, besloot ze uit de anonimiteit te stappen en stelde ze zich voor als TAHSA gee, een zangeres uit -inderdaad- Miyazaki die muziek aan de Universiteit van Los Angeles had gestudeerd. TASHA gee heeft al 2 albums op haar naam staan, maar zo succesvol als de mysterieuze zangeres GILLE was ze nog niet geworden. Voorlopig treedt ze dus op in de schaduw van haar eigen succes. Want als GILLE laat ze tijdens optredens – ook nu haar identiteit bekend is – haar gezicht niet zien.

Bronnen: RocketNews24 en officiële website GILLE.

Oordeel zelf maar wat je van “Flying Get” vindt. Het is onmiskenbaar J-Pop, maar dan in het Engels. Hoewel, ik zou het meer Japans-Engels noemen, want de uitspraak is af en toe onduidelijk. Maar dat komt ook omdat er soms wel héél veel woorden in één zin worden gepropt. (Bron: YouTube)

En dan om te vergelijken, het origineel van AKB48 (bron: YouTube):

Lees ook:Animatiefilm ‘Prinses Mononoke’ wordt theaterstuk
Lees ook:Filmtip: Silent City
Lees ook:Japans apartste popster: Hatsune Miku
Lees ook:Zuurstokroze J-pop scoort ook buiten Japan
Lees ook:Pikante mascotte voor Japans wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.