Zomerfestival Tenjin Matsuri barst los in Osaka

Botenparade tijdens Tenjin Matsuri | Foto: Wikipedia Commons by Midori

Osaka – Elk jaar op 24 en 25 juli wordt in Osaka het ‘Tenjin Matsuri’ festival gehouden. Het is een van de drie grootste festivals in Japan en wordt al meer dan 1.000 jaar gevierd. Hoogtepunt van het festival is een botenparade met meer dan 3.000 mensen gekleed in traditionele kleding uit de 8e tot 12e eeuw. In de avond worden grote vuren op de boten ontstoken die de hele omgeving spectaculair verlichten.

 

 

 

Ontstaansgeschiedenis Tenjin Matsuri

Waar ligt Osaka?

Het Tenjin Matsuri (matsuri betekent festival) wordt gehouden ter ere van Michizane Sugawara (845 – 903). Deze geleerde kreeg een goddelijke status als Beschermgod van de studie en de kunst: Tenman Tenjin.

De festiviteiten zijn in de hele stad Osaka maar concentreren zich rond de ‘Osaka Tenman Shrine‘ en de ‘Tenmabashi Bridge‘. Een Shrine (schrijn in het Nederlands) is een soort tempel.

Muziek, dans en vuurwerk

Zoals veel festivals in Japan bestaan de festiviteiten uit veel (traditionele) dans en Kagura muziek en worden er shows opgevoerd met grote ‘poppen en marionetten’ (Bunraku genaamd) in de vorm van dieren en Goden. Het festival wordt natuurlijk afgesloten met een gigantisch vuurwerk. Zeker een festival om niet te missen mocht je toevallig in de buurt zijn!

Bron: Japan National Tourism Organization

 

Lees ook:Feest in Tokio met Kanda festival
Lees ook:Water gooien op het Fukagawa Hachiman festival
Lees ook:Explosie van creativiteit in Tokio
Lees ook:Japanse band Dir En Grey te horen in Eindhoven
Lees ook:Geisha Ladies Night

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.