Japan schiet aquarium de ruimte in

Japanse Medaka visjes in de ruimte | Foto: JAXA

Het wordt steeds gezelliger in het ruimtestation ISS. Het uitzicht was al prachtig, maar nu de Japanners met een onbemand vrachtschip een heus aquarium aan boord hebben gebracht, valt er binnen ook wat meer te zien. Astronaut André Kuipers gaf bij terugkomst op aarde al aan de ruimte te gaan missen. Dat zal nu vast nog erger worden als hij hoort dat de sfeer daarboven steeds beter wordt.

 

 

 

 

 

Wetenschappelijk onderzoek

Het aquarium is gebouwd door de nationale ruimtevaartorganisatie van Japan (JAXA). ‘The Aquatic Habitat’ (AQH) zoals dit high-tech aquarium is gedoopt, is echter bedoeld voor puur wetenschappelijk onderzoek. In de AQH zwemmen Japanse Medaka visjes die vanaf de aarde continu worden gemonitord.

De astronauten in het ISS hoeven zich niet te bekommeren om de nieuwe huisdiertjes want het voeren van de vis en het filteren van het water gaat volautomatisch. Door de visjes in de ruimte te bestuderen, denken wetenschappers meer te weten te komen over o.a. spier- en botafname in de ruimte. Omdat de levenscyclus van vissen sneller is dan mensen, zijn de gezondheidseffecten in de ruimte sneller te meten.

Bron: NASA

Echt gezellig ziet dit aquarium er niet uit | Foto: JAXA

 

Lees ook:Japanse whisky gaat de ruimte in
Lees ook:Nieuw hotel in Tokio laat je tussen boeken slapen
Lees ook:Japan wil in 2018 naar de maan toe
Lees ook:Japanse van honderd zet wereldrecord zwemmen
Lees ook:Tokio gekozen tot beste stad om in te wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.