Bal gevonden op 306 meter hoogte in antenne Tokyo Tower

Baseball in antenne Tokyo TowerTokio – In het frame van de antenne bovenop Tokyo Tower is een baseball gevonden. Hoe de bal daar terecht is gekomen, is een groot raadsel. De zacht rubberen bal die vooral wordt gebruikt op middelbare scholen, werd begin juli gevonden bij reparatie aan de antenne. Door de aardbeving van 11 maart 2011 was er namelijk een grote knik ontstaan in de antenne.

 

 

 

Waanzinnige slag of worp

Tokyo Tower was met 333 meter het hoogste gebouw van Tokio, totdat op 22 mei dit jaar de nieuwe televisietoren Tokyo Sky Tree (634 meter) werd geopend. De baseball werd gevonden op een hoogte van 306 meter in de antenne.

Knik in antenne Tokyo Tower na aardbeving 11 maart 2011

Knik in antenne Tokyo Tower

Oude bal

De bal moet er bijna wel vanaf de grond zijn ingeslagen of geworpen, want het hoogste uitkijkpunt op de toren, op 250 meter hoogte, is overdekt. De bal lag er al wel een tijdje want hij was behoorlijk aangetast door weer en wind, aldus een woordvoerster van ‘Nippon Television City Corp’.

De antenne is, sinds de bouw van de toren in 1958, nog nooit gerepareerd of vervangen. Misschien dat de bal er destijds is ingestopt, maar dat maakt het verhaal natuurlijk een stuk minder interessant…

Bekijk hier het nieuwsitem over de baseball op het Japanse ‘ANN News’ (Bron: YouTube)

Lees ook:Tokyo Tower
Lees ook:Tokyo Sky Tree
Lees ook:Tokio in lego
Lees ook:Statistieken en feiten Japan
Lees ook:Filmpje: Dynamisch Tokio in 2 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.