Douane neemt viool van beroemde Japanse violiste in beslag

Viool van Yuzuko Horigome in beslag genomen

De Duitse douane heeft op het vliegveld van Frankfurt de viool van de beroemde Japanse violiste Yuzuko Horigome in beslag genomen. De Guarnerius viool uit 1741 heeft een waarde van bijna € 1 miljoen. Yuzuko woont in België en reist al jaren zonder problemen – met haar viool – de wereld rond voor optredens. Volgens de Duitse douane had ze de viool echter moeten aangeven. Ze kan hem terugkrijgen als ze € 380.000 betaalt.

Guarnerius viool

Een Guarnerius viool is te vergelijken met een Stradivarius en behoort tot de beste violen ter wereld. Yuzuko kocht de viool in 1986. Volgens haar wordt een viool na verloop van tijd een verlengstuk van je lichaam, die kun je niet zomaar vervangen door een ander exemplaar. Maar de onderhandelingen met de Duitse douane verlopen erg moeizaam.

Heeft u het bonnetje nog?

Volgens een woordvoerder van de douane kan ze de viool terugkrijgen als ze kan aantonen dat ze het instrument al in haar bezit had en deze onmisbaar is voor haar werk.

Dat laatste lijkt me niet zo moeilijk. Want een violiste zonder viool is eh… niet handig?

Yuzuko Horigome

Yuzuko leerde piano spelen op haar 4e. Een jaar later begon ze ook viool te spelen. In 1980 won ze de belangrijke Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel. Sindsdien treedt ze op in de hele wereld met beroemde orkesten waaronder het Londens Symfonie Orkest, het New York Filharmonisch Orkest en het Amsterdams Concertgebouworkest. Ze woont nu in Brussel waar ze -naast haar optredens- les geeft op het Brussels Conservatorium.
> Meer informatie over Yuzuko Horigome 

Bron: Japan Daily Press

Lees ook:Japanse bevolking daalt in aantal
Lees ook:Premier Abe wil meer toeristen naar Japan
Lees ook:Deze iPhone app stinkt!
Lees ook:Japanse studente wint VN ‘Art for Peace’ wedstrijd
Lees ook:Japanse band Dir En Grey te horen in Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.