Krachtige tyfoon raast over Okinawa

Afgelopen zondag en maandag raasde tyfoon ‘Bolaven’ over het Japanse eiland Okinawa. Met windstoten tot 250 km per uur was het een van de krachtigste tyfoons in de regio sinds tientallen jaren. Naast de harde wind werd Okinawa geteisterd door 50 mm regen per uur en golven van soms 10 meter hoog. Voor zover bekend zijn er alleen enkele lichtgewonden gevallen.

Zuidelijke eilanden

Okinawa maakt deel uit van de Okinawa-eilanden die weer behoren tot de Riukiu-eilanden, ten zuidwesten van ‘de grote eilanden’ van Japan. Alle vluchten en vaarten van en naar Naha, de hoofdstad van Okinawa, werden geannuleerd. Ook werd een olieraffinaderij op het eiland uit voorzorg stilgelegd. Duizenden mensen zochten hun toevlucht in overheidsgebouwen.

Tyfoon filevorming?

Omdat de tyfoon zich langzaam verplaatste, met zo’n 15 km per uur, viel er een recordhoeveelheid regen en bleef de zee lang onrustig. Inmiddels heeft Bolaven Zuid- en Noord-Korea bereikt. In hetzelfde gebied is nog een andere tyfoon actief, Tembin, die op dit moment voor de tweede keer langs Taiwan trekt richting Japan en de beide Korea’s.

Van de regen in de drup dus…

Tyfoon Bolaven trekt richting Zuid- en Noord-Korea | Beeld: Ann News

Lees ook:Dode en vermiste door tyfoon Guchol
Lees ook:Tyfoon Jelawat trekt over Japan
Lees ook:Organisch eten in een boomhut
Lees ook:Zware tyfoon treft Japan
Lees ook:Tenminste 24 doden door zwaarste regenval ooit in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.