Japanse bedrijven investeren in windenergie

Japan is goed bezig! Na het bericht van vorige week dat zonne-energie Japan moet redden, komt nu het bericht dat een groep van Japanse bedrijven de komende 10 jaar gezamenlijk zo’n (omgerekend) €1,2 miljard gaat investeren in windenergie. De bedrijven, waaronder Toshiba, Hitachi en JFE Steel willen voornamelijk investeren in windmolenparken in zee voor de kust van Japan.

Zes keer meer schone energie in 2030

De exacte locaties van de windmolens in zee zijn nog niet bekend. Eén van de genoemde locaties is ten zuidwesten van het eiland Kyushu. Het project moet in totaal zo’n 300.000 kilowatt opbrengen. Volgens recente berekeningen van het Ministerie van Milieu is het mogelijk om in Japan met windenergie 1.600 megawatt te produceren.

In 2030 wil de Japanse regering ruim 19.000 megawatt aan schone energie, zoals wind- en zonne-energie, produceren. Ter vergelijking: in 2010 was de totale schone energieopbrengst 2.960 megawatt. Er moet dus nog wel wat gebeuren!

Stroomversnelling door kernramp Fukushima

Het Japanse beleid was de laatste jaren al gericht op het stimuleren van schone energie, maar zoals ik in een eerder blog schreef, is dit in een stroomversnelling geraakt door de kernramp in Fukushima. De Japanse bevolking protesteert steeds meer tegen kernenergie waardoor noodgedwongen naar andere energiebronnen moet worden gezocht. Bij gebrek aan natuurlijke brandstoffen in Japan, moeten de dreigende energietekorten wel worden aangevuld met schone energie. Met deze prachtige projecten als gevolg!

Bron: Japan Daily Press

Een van de vermoedelijke locaties van windmolens in zee

Lees ook:Zonne-energie moet Japan redden
Lees ook:Japan wil nu echt af van kerncentrales
Lees ook:Houd je hoofd koel deze zomer!
Lees ook:Japan begint met opstarten kerncentrales
Lees ook:Protest tegen herstarten kernreactoren neemt toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.