Watertekort in regio Tokio

Tokio – De Japanse regering heeft vandaag alle inwoners en bedrijven in de Kanto regio (waaronder Tokio) opgeroepen om 10% minder water te gebruiken. Het waterpeil in de Tonegawa rivier, de belangrijkste bron van water in de regio, staat 40% lager dan normaal. De laatste keer dat inwoners werd gevraagd minder water te gebruiken, was 11 jaar geleden.

Hitte en droogte

Ondanks berichten van recordhoeveelheden regen door verschillende tyfoons in juli, was de maand augustus over het algemeen extreem warm en droog. Volgens ‘the Kanto Regional Development Bureau of the Ministry of Land, Infrastructure, Transport and Toerism’ is het waterpeil in 8 dammen van de Tonegawa rivier daardoor met 40% gedaald. Slechts 2 keer eerder stond het waterpeil nog lager.

Er wonen zo'n 42 miljoen mensen in de Kanto regio | Kaart: Wikipedia

Maatregel treft meer dan 40 miljoen mensen

De maatregel geldt voor zo’n 42 miljoen mensen in de Kanto regio waartoe de metropool Tokio, Chiba, Saitama, Ibaraki, Gunma en de prefecturen van Tochigi behoren. Hoe de Japanse regering de maatregel gaat handhaven, is niet bekend. Vooralsnog lijkt het dus meer een waarschuwing voor de inwoners en bedrijven in de regio dan een harde maatregel.

Dorst!

De temperaturen in Tokio liggen deze hele week trouwens nog tussen de 30 en 34 graden. Het is dus maar de vraag of de discipline het wint van de dorst…

Bron: Japan Today

Lees ook:Tyfoon Jelawat trekt over Japan
Lees ook:Tientallen nog vermist na overstromingen Japan
Lees ook:Tokio heeft eerste zwemstrand in vijftig jaar
Lees ook:Japan wil nu echt af van kerncentrales
Lees ook:Zware tyfoon treft Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.