Wilt u een sausje bij de penis?

Soep met ballen?

Zomaar een penis, scrotum en testikels serveren in een restaurant mag niet. Zelfs niet als het je eigen edele delen zijn en de gasten weten wat voor vlees ze in kuip, eh, op het bord hebben. De Japanse Mao Sugiyama wist dit kennelijk ook niet want hij wordt nu aangeklaagd voor openbare schennis van de eerbaarheid voor het serveren van z’n eigen worstje.

Aandacht voor aseksualiteit

Het etentje waarop Sugiyama zijn eigen penis, scrotum en testikels aanbood, vond plaats op 13 mei 2012 in Tokio en was bedoeld om “bewustwording te creëren voor seksuele minderheden”. Hij is zelf naar eigen zeggen aseksueel. Tijdens het etentje waren ruim 70 gasten aanwezig die konden bieden op het geslachtsdeel dat in 5 porties was verdeeld. De hoogste bieders mochten vervolgens een deel opeten. Uiteraard klaargemaakt door een professionele kok.

Het geslachtsdeel is overigens in maart al operatief verwijderd door een arts en voor het opdienen gecheckt op eventuele ziekten. Om bederf te voorkomen is het al die maanden ingevroren geweest.

En hoe heeft het gesmaakt?

Het is niet bekend hoe de smaakbeleving van de ‘gelukkige’ winnaars was en hoe groot de porties eigenlijk waren. Volgens de berichten moest er wel bijna €200 per portie worden neergelegd. Ik denk dat ik het maar bij een lekker stukje Wagyu houd!

Straf

De zaak is nog niet beslist maar de 23-jarige Sugiyama en de 3 medeorganisatoren hangt een gevangenisstraf van maximaal 2 jaren boven het hoofd en een mogelijke boete van €25.000. Had hij toch wat meer porties moeten verkopen. De aandacht die hij wilde heeft hij wel gekregen, al was het misschien niet de aandacht die hij voor ogen had.

Bronnen: Japan Daily Press, Nu.nl

Lees ook:Organisch eten in een boomhut
Lees ook:Recept: Biefstuk in Japanse marinade
Lees ook:Bijna 7 uren wachten voor nieuwe attractie in Tokyo Disney Sea
Lees ook:Eerste kattencafé 22 april open in Amsterdam
Lees ook:Japanse vrouwen naar finale WK voetbal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.