Nooit meer gaatjes door Japanse uitvinding!

In Japan doen ze soms bizarre uitvindingen, maar af en toe vinden ze iets uit waar iedereen wat aan heeft. Zo komt de Kinki Universiteit nu met een middel dat tandbederf voorkomt. Ja, je leest het goed: gaatjes in kiezen en tanden behoren binnenkort tot het verleden. Weg met die akelige boor!

Laagje op de tanden

Wetenschappers zijn erin geslaagd een flinterdun laagje te maken van materiaal dat ook in tandemail zit: hydroxyapatiet. Dit laagje biedt, aangebracht op tanden en kiezen, een zeer goede bescherming tegen tandbederf. Het kan zelfs het probleem van gevoelige tanden oplossen. Nog een bijkomend voordeel is dat het laagje wit kan worden gemaakt waardoor het gebit witter lijkt. Kortom: een topuitvinding!

Enige nadeel is dat het een dag duurt om het laagje aan te brengen. Maar daar vinden ze vast nog wel iets op. De uitvinding kan over 3 jaren voor cosmetische toepassingen worden gebruikt. Voordat het echt bij tandbehandelingen gebruikt kan worden, zijn we 5 jaren verder.

Voorlopig dus goed blijven poetsen!

Bronnen: Japan Daily Press, Nu.nl

Lees ook:Bekijk Hiroshima door de ogen van een kat
Lees ook:Vrouwen opgelet: op maat gemaakte naaldhakken!
Lees ook:Eerste kattencafé 22 april open in Amsterdam
Lees ook:10 Bizarre uitvindingen uit Japan (1)
Lees ook:Japan overweegt nog strenger asielbeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.