Tyfoon Jelawat trekt over Japan

Foto: EPA

Afgelopen weekend werd Japan voor de zoveelste keer dit seizoen getroffen door een zware tyfoon. 2 Mensen vonden de dood en ruim 180 raakten gewond. Tyfoon Jelawat trok eerst over Okinawa en vervolgens afgelopen nacht over het eiland Honshu waar het o.a. Tokio teisterde met zware windstoten en regenval. Vandaag trok Jelawat via het noordelijke eiland Hokkaido de stille Oceaan op.

Afgezwakt tot tropische storm

Volgens de Standaard verdronken een 29-jarige man in Okinawa en een 56-jarige man in Mie nadat zij werden meegesleurd door het water. De tyfoon van de categorie 1 had windsnelheden van 180 km per uur maar was boven Tokio afgezwakt met windsnelheden van zo’n 120 km per uur.

Tyfoon Jelawat | Foto: Nasa

In Nagoya werden zondag 50.000 inwoners geadviseerd te evacueren omdat een rivier buiten de oevers dreigde te treden. Ook in de prefectuur Miyagi, in maart 2011 nog zwaar getroffen door de tsunami, moesten meer dan 10.000 mensen hun huis verlaten vanwege het hoge water.

Inmiddels is Jelawat afgezwakt tot een tropische storm. Hoe krachtig de tyfoon in Okinawa was, is te zien op onderstaande beelden waar een auto als speelgoed omver wordt geblazen.

Auto in Okinawa moeiteloos omvergeblazen door tyfoon Jelawat (Bron: YouTube)

Bronnen: Japan Today, de Standaard

Lees ook:Krachtige tyfoon raast over Okinawa
Lees ook:Dode en vermiste door tyfoon Guchol
Lees ook:Zware tyfoon treft Japan
Lees ook:Organisch eten in een boomhut
Lees ook:Vulkaan op klein eiland in Japans ineens uitgebarsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.