Spotify wil Azië veroveren via Japan

De top 5 van landen met de grootste muziekindustrie is (in volgorde van grootte): Amerika, Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Spotify, het bedrijf dat muziek als stream via internet aanbiedt, is in 4 van deze landen actief. Alleen in Japan, notabene de op een-na-grootste muziekindustrie van de wereld, heeft Spotify nog geen voet aan de grond gekregen. Vanaf januari 2013 gaat dit -misschien- veranderen.

Wat is Spotify?

Spotify is in 2006 in Zweden opgericht. Het bedrijf biedt muziek als stream aan via internet. Dat houdt in dat je de muziekbestanden niet downloadt van internet, zoals meestal het geval was, maar dat je de muziek beluistert via het internet. Hiervoor heb je dan wel een abonnement en speciale software nodig. De software kun je gratis downloaden.

Abonnementen

Spotify biedt verschillende abonnementen aan, waaronder ook een gratis abonnement. Je kunt dan echter maar 10 uren per maand naar muziek luisteren en bovendien krijg je dan regelmatig reclame te horen.Bij de betaalde abonnementen krijg je onbeperkt en zonder reclame toegang tot de muziek. Afhankelijk van het soort abonnement is de geluidskwaliteit beter en zijn er meerdere mogelijkheid zoals het offline beluisteren van muziek.

Spotify naar Japan

Volgens blogger Alex Cosentini ligt er veel potentie voor Spotify in Azië. En om Azië te veroveren is Japan het beste startpunt, aldus Alex. Vooral China is een potentieel grote markt, maar de strikte regels op het gebied van internet en muziekrechten maken het legaal downloaden/streamen van muziek nog onmogelijk. In Japan zijn die regels soepeler. Volgens Alex is Spotify al in gesprek met platenmaatschappijen en wil het in januari 2013 in Japan van start gaan.

Music Unlimited van Sony

Het Japanse Sony ziet ook de toenemende interesse in het streamen van muziek via internet en is deze zomer daarom gestart met eenzelfde concept als Spotify. Hoewel Sony Music Entertainment en het lokale label Avex nog wat huiverig zijn om licenties uit te geven voor het streamen van muziek via internet -ze geven nog steeds de voorkeur aan het downloadmodel- gaat het roer langzaam om.

Bronnen: Yahoo! Finance, Wikipedia
> Naar website Spotify

Lees ook:Nieuwe medische website voor reizigers in Japan
Lees ook:Japans bedrijf komt met realtime vertaalapp
Lees ook:Live2D nieuwe stap in animatie
Lees ook:Sony lanceert nieuwste product: het cassettebandje!
Lees ook:Nieuw museum in Japan toont toiletten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.