Japanse keizerin viert 78e verjaardag

Foto: AP/The Imperial Household Agency of Japan

Keizerin Michiko viert vandaag haar 78e verjaardag. De ‘Imperial Household Agency’ verspreidde vandaag deze foto waarop de keizerin samen met keizer Akihito hun paleistuin bekijkt. In een verklaring blikt ze terug op de afgelopen 12 maanden waarin ze haar zorgen uit over de gezondheid van de keizer en de slachtoffers van de tsunami en de kernramp.

Hartoperatie

Keizer Akihito heeft in februari 2012 een hartoperatie ondergaan. In het academisch ziekenhuis van Tokio kreeg hij toen een bypass. Maar er waren ook vreugdevolle momenten aldus de verklaring waaronder het bezoek van het keizerlijk paar aan Koningin Elizabeth in Londen vanwege haar diamanten jubileum en de toekenning van de Nobelprijs voor Geneeskunde aan de Japanse wetenschapper Shinya Yamanaka.

Cultuurverschil met Nederland

Anders dan de Koninklijke familie in Nederland, verschijnt de Keizerlijke familie van Japan bijna nooit in het openbaar. Haar persoonlijk feliciteren is dan ook lastig. Dus dan maar via dit blogje: van harte gefeliciteerd keizerin Michiko! En nog vele jaren in goede gezondheid toegewenst.

Bron: Japan Today

Lees ook:Statistieken en feiten Japan
Lees ook:Japanner Yamanaka wint Nobelprijs Geneeskunde
Lees ook:Moederdag in Japan
Lees ook:SieboldHuis in Leiden krijgt onderscheiding van Japan
Lees ook:Heisa om naam Japanse aap; heet toch Charlotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.